Friday, November 16, 2012

Lainlah..

Mulanya memang nak buka buku tuk baca..Macammanalah nak continue study macam nie..kalau bukak buku satu jerk dah..Zzzz...Adakah saya mampu tuk lakukannyer kembali..

Seriously aku memang lain dari yang lain..yang org lain tak terfikir ..dan tak perlu nak fikir sangat..sebab kalau aku fikir sangat lagi lah sakit kepala nie..

Cuti dihabiskan tuk diri sendiri..Tuk blog..Tuk Fikir pasal si dia..Dia..Oh My Notty..Dia tak balas msg aku langung ok..Fine..i know u married..but tak salahkan...eah..


Annual Dinner Is Coming..Tak de Preparation langsung..dont want to talk bout this la..just wait..

Cuti bakal tiba lagi..

Plan..

Yup nak balik Kg...hanya ada 2 bulan ...owhhh Spore..Again ?..lainlah..

Sunday, November 11, 2012

Seperti Anda..

Cuti Akhirnya ...Bestkan dapat cuti lama2 macam nie..1 Week Holiday..Awwsome..so many thing In my mine right now..but bila dah sampai rumah ...everything gone..oh no..if i read a book ..feel so sleepy..bila tengok Naruto..ngantok jugak..oh my Help me pls..Wake up..and need to do somethinglah..

Esok nak cari barang tuk Costume..Some friends said..buat aper susah2 buat baju..pergi tempah sudah..U dont know my Passion..i lebih suka baju yang direka dan selesa..huhuu..dont know masih kumpul idea tuk nampak menarik..Pls idea datang datang...Akhirnya Pergi juga ke Semi Final..walaupun suara tak beberapa nak sedap..tapi akhirnya dapat jugak pergi Final Nyanyi..Wish me Luck..i choose dance song ..that is old song ..but i think people gonna like it..i hope so..

I Need Daniel..my friends yang selalu ajak lepak clubbing..i need Hadzri..but u kat Bangkok..why everybody seem so far from me..Help help...Kat whatapss..penuh group2 kau..bebudak Cute, Bebudak Pru, Bebudak Gile, Bebudak Diva and Geng Propah..teruskan ..hahhaa..malas nak create sangat cerita ..sebab memasing busy ngan karier masing2..

Tadi Jumpa Calvin Thoo tanya pasal baju..ummm i try to think about the bajulah i want to create on my own..oh stop thinking ..have to find material lah kan ..Esok2 ok....

Tadi ...

Ya tadi msg My Notty..Lately i miss you so much..why why why..u married rite....i feel so stupid to do that..come on..i don't want to think bout u anymore..oh Plss..i have my life ..beautiful life now..and I'm happy with that..i just want to find someone seperti anda that it..

ok ...

need to open you tube..masih nak dengar lagu baru..i need a break..pls...

Thursday, November 8, 2012

Owh Wow..

Sapa yang tak suka tuk Celebrate Annual dinner ataupun Event2..even kalau kawan2 ajak Pergi Event mana2pun tetap fikir dan sibuk nak cari baju apa..itulah terjadi selalunyer..

Lately tak dapat nak pergi ...Banyak Event tapi Terikat dengan Kerja so terpaksa Tangguh ..Dari Fikir nak pergi ..tak nak pergi..Baik Balik Tido..lagi baik..

Hari ni dapat Msg Dari Bangkok..hahaha..So funny that guy..i play my word and that guys so awesome..seronok dapat kawan yang muka iras2 si dia..memang member seribu makna..i like his smile..kindda funlahkan..

Selalu terjadi..Kebaikan dipandang serong..Yes i admit bila berkawan memang kena pilih ..tapi bila sudah start berkawan org akan pandang serong ..lebih baik aku buat bodoh ajer..selalu macam tu..lelebih lagi perempuan..i hate to talk about gurl lately..kekadang malaslah nak bertekak ker..nak berapa ker..nyampah ..tak boleh nak simpan rahsia..sampai kan ada sorang tu siap tanya soalan macam2 kat aku yang aku rasa..euwww malas nak jawap lah..

Oh Sekarang Musim Hujan get ready for new Baju Next Year..Impian akan tercapai itu pasti..apa dia ..nanti lah dok sibuk plan kalau tak jadi hadolah kan kena gelak ajer..

Ok dapat cuti Pack baju tangkap gambo bebanyak Post..Puas Hati tak..Yeay..kalau satu blog dah siap blog lain tak siap itu tidak adil..aku tak pernah terfikir tuk ada sampai 3 blog..kinda boring rite..but if you follow me from the beginning..im sure u will know me better..

Ok Lagu dah dapat..rentak dah tepat..mari bertanding SEMI-FINAL ...For Annual dinner..yeahh..

Friday, November 2, 2012

Terkena..

Terkejar2 Balik ingatkan boleh sampai rumah awal..Jumpa pulak kawan dekat Pavillion, Kaedahnyer nak ambik kasut main futsal..tapi sebab Hujankan sembang punyer sembang alamak terlambat..

Dah beberapa minggu hidup tak tenteram..Bulan ni macam2 hal datang..Dari Perkara Office hinggalah perkara peribadi yang memang tak senang duduk dibuatnyer..

October tidak menjanjikan apa2 ..krisis berpanjangan nie harus dihentikan..Bila ada Pihak yang cuba memperkotak katikkan diri kita..rasa mcam nak tampar dan buang jerk mereka jauh2...Tak tau nak cakap aper la kan..Teruskanlah niat jahat kena kan org..ambik gambar org post sebagai bahan lawak..memang totaly Wrong..nielah Puncanya kalau dah terlalu baik dengan org..

Oh no..Muka dia SAMA satu Bijik macam Tengku N..alamak cam ner nak cakap eak..totaly the same ..tapi perangai tak sama..yerlah dia kaya raya ada rumah kat belakang KLCC lagi..baguslah..tak nak fikir lelebih aku rasa aku mahu kawan sahaja dengan dia..pengalaman terluka terlalu keras tuk dilupakan..oh no..terlebih sudahlah..

Teruskan ..November sudah sampai..Lupakan aper yang berlaku di October..Mau jauhkan diri dari mereka yang tidak boleh simpan rahsia..aku tahu kadang kala terlepas cakap jugak..mungkin terlalu jujur bila dah terkena habislah..memang tak boleh percaya kat sapa2 kat dunia nie..ada sahaja perangainyer..

Kaedah baru telah diambil..aku nilai diri aku bila aku berkata pasal org lain...hmmm ibarat mereka adalah cermin aku ..kalau aku kata mereka buruk..aku takut aku juga akan jadi lagi buruk..adoiii takut..

Team building telah pun berlalu sesetengah gambar memang aku tak mau simpan..sesetengah org yang telah melukakan memang aku senaraikan sebagai revenge list..jahatnyer mereka..depan aku bukan main baik lagi..jangan harap ko dapat senyuman aku lepas nie..

Holeween party bakal tiba..temujanji dan date banyak perlu dipenuhi..November banyak Program..aku tahu aku gagal hadiri semua majlis..dan kerana itu..aku tidak punya banyak harapan tuk penuhi sebab aku sendiri busy dengan aktiviti sendiri.. pengalaman mengajar..kawan datang dan pergi..kalau kawan lama datang jangan sesekali siakan masa borak yang ada..bukan selalu kan..

Oklah ..utk teruskan November ..joint la kengkawan kalau tak nak ajak tu masalah dia..tapi kepada yang ajak InsyaAllah kita jumpa yer..

salam sayang blogger..walaupun blog ini tidak sehebat mana..terkadang terasa lega..sebab ini untuk diri ku sendiri.



Sunday, October 14, 2012

Teruskan..

Yeay Dah dapat apa yang aku nak Bulan nie..Harddisk,Perfume,Baju,Khaki,dan beberapa barangan lain yang ada discount tuk dibeli..hmmm habis shopping dah dah cukup2 lah tu..dah tak de duit dah ni nak simpan..kalau tak de duit nak makan aper asyik joli ajerk kan..hmmm

Sepatutnya ada class sabtu dan ahad nie..tapi tak tau kenapa cikgu aku nie..tetiba buat hal plak ..kalau macam nie memang tak dapat lah aper yang aku nak..adoiii..dah lah dah ambik cuti ..kenalah cancel balik kalau macam tu..

Jadi habiskan masa jenguk rizal kat homestay..pastu online tengok page dia..dia dah berjinak2 main basikal..eahh kenapalah aku suka sangat stalker page dia..ada apa dengan dia..dah berlalu biarlah kan..tak mau ingat2 lagi..

Lagi 2 hari team building..tak saber sambil team building sambil bercuti..makanyer dapatlah sedikit reheat ditempat org...

Bulan ni juga balik pandan indah..hmmm kena kemas barang lagi..nasib baik 22hb dapat duduk onekl..senang skit nak gi kerja..tq my friends bagi tumpang..kerja aku ni menumpang jerk la nampaknyer..

Dah sampai malam..apa lagi nak difikirkan..asyik habiskan masa dengan Naruto sahaja..hahaha

Plan November ..Main air..joms....perjalanan ni masih jauh..susah macam mana pun tetap teruskan..ok..jangan banyak fikir.

Sunday, October 7, 2012

Naruto...

Banyaknyer Shopping..Best kalau banyak duit kalau shopping..Bulan September telah menjanjikan banyak perkara..dari beli barang2..hinggalah mencari idea..seronok sangat dapat barang yang aku suka..tadi baru lalu H&m Zassss..beli lagi..memang pantang..kekadang sampai aku kalau nak balik terpaksalah pasang earphone kat telinga dan lalu laju2 tak mau dah toleh2 nie hah hahahhaa..

Kawan Lama..Hari ni round Pavillion terserempak kawan lama..banyak cerita yang kitaorg kongsi..dari fashion,kawan2 hinggalah pasal dunia artis..memang itu jerk yang memang akan keluar dari bibir3 mereka very the yerk..bab gossip memang kalau tak balik rumah pun tak per..memang suka la tuew..

Baru tadi fikir nak bermalam kat rumah kawan..bila jumpa2 mereka nie rasa memang tak nak berpisah..rasa cepat betul masa berlalu..yang selebihnya nak ambik cuti panjang..tak mau fikir lama2 kan senang kalau buat plan macam tu..tapi nak buat macam mana masing2 busy..Dari Tadi mata memandang sebelah meja..tau mereka tengok dan tengok dan tengok..apa yang mereka nak tengok..itu tak tau..tak faham manusia..aku pun tengok2 jugak tapi tak de la sampai berbelas kali..mungkin dia kenal..aku ni kan rabun tak kose nak tengok2 org...Cuaca Panas hari nie..kami bersurai sebab masing ada date masing2..aku kena balik rumah esok training..tapi sempat seorg kawan menepuk bahu "When people talk bout u..that mean you're hot "..hahahha tergelak aku ..sampai nak lintas jalan raya pun aku tersenyum sorang2..memang kelakarlah.

October nie banyak kerja..Dari Training,Meeting,Teambuilding dan juga Plan nak dapatkan barang yang aku suka..Happy..Oklah sebelum tidur dengar lagu..tak sabar nak beli Harddisk..

Dalam otak ni tak kisah korang nak fikir apa..Saya Hanya tunggu Naruto..

Monday, October 1, 2012

Fashion Victim Saya..

Selalunyer kalau balik2 macam nie Round2 dulu satu Klcc baru balik rumah..ujan renyai2 tadi ..so kena jalan laju2..selalu lalu butik tiffany & Co..la ni dah pindah floor atas tak dapat lah tengok kawan aku bekerja..selalu Aku nampak Ezra kat situ..the one and only guys and budak satu Sekolah tapi lain darjah aku dulu he is nice guy and good guy also..so fashionable and sumber inspirasi..selalunyer kalau cakap pasal dia nie..aku selalu tengok aper jam yang dia pakai..kasut aper ..seluar pendek memang kena.dan gaya yang amat kemas..dia banyak nasihatkan aku sebelum sampainyer aku kat sini dan jejakkan kaki ke kota Besar..Dari kasut ke gelang tangan, dari earing kepada kekemasan rambut..semua kena gaya..bila dia berparty yes my eye on him and i want to be like him one day..and of course dia macam aku suka bergaya...

Habis sahaja belajar kat kolej..aku mengambil keputusan tuk tinggal di rumah kawan ..kononnyer nak hidup berdikari..tapi oleh kerana mereka2 tu sangat plastik dan sering kali aku dikecewakan ..jadi aku mengambil diri tuk bawak diri ke KL nie..penat dan berbuih mulut aku bercerita hal peribadi aku kat seorg abg nie..yes he is my Abg angkat..dah lama tak jumpa dia lah ..i wish i can buy a cute cake and bagi dia makan  tanda terima kasih..

Ok berbalik kepada cerita asal..yes i like to be friends with Ezra..dia selalu nasihat kan aku ..im so admire dia sebab dia selalu kedepan dalam bidang fashion..dan aku ketinggalan tuk menapak2 satu persatu..tapi tidak lah sampai langgar..sebab konsep kami amat berbeza.. dari situ aku belajar satu persatu..sampai ada satu tahap..bila lepak dengan kawan2 ..mereka selalu tanya " what are u wearing"..aku hanya cakap aper yang aku mampu sahaja..tanya soalan tu boleh..tapi kalau tanya soalan dengan pandangan mata sinis macam nak semua barang yang aku pakai nie branded..sorry bro..wa cuma pakai ikut keselesaan and i never give a damn what fashion is all about..walk with fashion..and how you carry your attitude tu yang penting..kalau cantik luar tapi dalam berkulat..ish penat cakap cam nie..memang semua org tahulah ..so go to hell and out of my space ok..

So i just wear what ever yang aku rasa what ever..lite jerk you alls.. selalu aku kalau nak bershopping akan ajak kengkawan ..tapi la nie ..i just be myself..wearing what i think comfortable and learn dari time to time..better be me..and i know someone want to be me ( Perasan bagus tak )..


So dengan adanyer combination mahal dan murah ..bagi idea sama rata terciptalah gaya dan juga kepuasan pada diri sendiri bukan tuk dimegah2 dan bukan utk ditunjuk2 sapa yang paling bergaya atau hebat..Syukur bagi yang ikhlas memuji "awak nampak menarik hari nie"..tapi kalau yang buat2 puji tu..ko jawaplah kat akhirat ok..malas nak layan..hahaSebaiknyer 

October datang lagi..Pls don't be Notty to me..I love to see new collection and new place plan to go..sesuatu yang dijangkakan akan berlaku..kenapa mood turun naik dan adakah aku adalah dikalangan org2 yang plastic..ish jauhkan lah...berdoa2 banyak2.


P/s : kalau nak berkawan ..carilah yang beriman..sebab kalau tersalah pilih kawan senang kita nak mengucap balik..Amin.

Saturday, September 29, 2012

Langkah Kita tidak Sama..

Pagi lagi dah bgn tuk class hari nie..Cuaca sgt baik ..Harap2 permulaan tidak gagal ..aku tahu ramai bertanya tentang kelas apakah..makanyer semua nak tahu..Kelas itu adalah kelas "Memandu"..Gelak ? memang patut digelakkan..yerlah aku ni sepatutnya ambik 10 tahun dahulu ..tapi tidak kesampaian..maklumlah org susah gaji pun kecik mana mampu tuk ambil itu semua..lelebih lagi kegagalan aku mengawal kewangan dan percaya sangat dengan perhiasan duniawi..maka kena tipu ribuan ringgit melayang..kawan entah kemana..aset ditinggalkan lesap begitu sahaja..hmmm eah tak nak cerita..tutup kes !

Datang Kerja..
Tatkala yang lain sibuk berehat aku menyusun ayat2 tuk membalas email kepada rakan office..This is Professional company u cannot play with it..tulah dulu suruh belajar tulis summery main2 la nie bila disuruh balas email tak tau ..terpaksalah bukak kamus dan susun satu persatu..alamatnyer kena belajar lagi..tapi dengan kesabaran yang ada Alhamdulillah im getting better..mana nak settlekan kokurikum lagi ..kerja office lagi..harap tidak menganggu mana2 pihak sememangnyer aku tetap begini ..berusaha dan juga harap dapat bantu kengkawan yang lain..aku tak mau jadi malas..and im not the person who like to be blame by other ..dont lah..


Shoes for the day..
Today is friday and I'm wearing my new shoes...it nice to wear it..i don't know people gonna like it or not..but that is my style ..i love it..but when  doing work i need to do quickly not just pose ..this is not a runway and people gonna judge u ..hey buat kerjalah ..dok pose kat situ pulak..hah kan dah kena marah..hahahha..lucky it not happen ..and it won't be happen lah ..

Langkah kita..
Sememangnyer aku tidak pandai nak menipu diri..and i really2 feel so sorry for myself sebab tak dapat luangkan masa macam dulu ..mungkin juga ada yang mengeluh.." why louie you so busy , sampai tak de masa tuk kengkawan" actually i have..i seen lot of my friends like to be with me and i know that I am the most crazy friends there have but i need to do some taks..and tidak malu aku katakan yang perjalanan massing tidak sama ..same like me ..i have my own part yang i kena belajar dan masih perlu belajar lagi..and i love to be alone so i can get lots of idea to create poem and lots of amazing thing..maybe ada jugak yang kata aku ni sombong..alaaaa biasalah kalau yang datang hanya nak mengambil kesempatan sahaja..but it ok i understand that..this is real world bukan fantasi..

Dunia..
Satu perkara yang terjadi pada kawan hari nie..gigih jalan2 di pavillion , i got my Fossil wallet tq so much, i got my kiehl's for cream whitening and i got lot of story from my close friends..so sad when he said yang kereta dia dah tak der..simpati sangat2...dulu dialah yang rajin bawak aku kemana sahaja aku pergi..and i can feel it ..he been so sad ..bout 5 months..oh my ..i wish i can be there for u my friends i feel so sad to.. : ( ,,,then dia kata tak mau lah sedih2..anyway the good news he have a lover sekarang ..happy to hear that..aku jugak lah tak der..it oklah ..tak rasa aper pun I'm ok..im happy..chilllah..

Semangat..
Im sure semangat baru bila ada barang baru dapat disimpan and I'm happy i can manage my time to be part with others..rezeki masing2 kena rajin berusaha tangga kejayaan ..jangan malas dan jangan suka sangat sibuk hal org yang tiada kaftan dalam diri ..so be your self..maintain beauty and u know what..remember Allah s.w.t Selalu..setan banyak sgt kat kl nie..jauhkanlah dari kesesatan..


last but not least ..Pls walk in fashion..Peace.

Tuesday, September 25, 2012

Beg Besar Saya


Baru tadi Ingat nak tengok wayang kat Pavillion, Boleh dikatakan hari nie tido jerk..dah la kelas memandu dibatalkan jadi cuti ni habiskan dengan tido jerk..memang buang masa..aku rasa kalau gi kerja ari nie dah banyak benda boleh disiapkan.Keluar terus ke Pavillion hari nie..Jeng jeng jeng..Cerita kat Wayang semua tak best..Ada yang best hanya pada 4 Oct jerk ..cis..penat jalan gi sini..tapi tak per lah sempat masuk shopping dapatlah barang2 dengan harga murah..alaaa kita nyer Birthday Month belum abis..so boleh dapat banyak discount ..memang kaki shopping..adeyyyy cam ner nak kaya nie.

Pastu terfikir lepak starbuck pun bagus jugak..bila pandang kanan ada sorang mamat ni sibuk pujuk awek dia..adey..bila melayu bercinta ngan arab macam nie ler jadinyer..gedixnyer , bila pandang kiri pulak ..tengok remaja cina yang minum sangat berfashion ..sesekali diaorg menoleh kat aku..mungkin dalam hati diaorg " Sorang jerk ker mamat nie ..Dengan beg besar mesti balik dari Gym"...hahahah no lah apex aku memang suka bawak beg besar lah ...


Kalau diikutkan lagi dari zaman sekolah hingga la nie..memang suka bawak beg besar2 barang berat2..it not about nak menunjuk2 ..it about i really like to carry my thing..hahhaa baju, laptop,buku,alat tulis, buku account , small clouge and banyak lagi ..rahsia peribadi aku nie memang dalam beg nie..kalau perompak merompak sure seronok ..sebab barang2 aku nie lagi mahal dari alat solek wanita..agagaga..ish simpang jauhkan la dari perompak..kalau ada yang cuba curi aku rembat dia dgn beg besar aku nie.


Melihat beg lain memang nak beli tadi..hati meronta2 nak mengabiskan duit..tapi nasib baiklah aku ni masih kuat iman..masih ada benda yang lebih penting dari segala nie..rasanyer tidak terlambat tuk simpan duit..bandung begitu memanggil2..Paris lagi lah..london lagi lah..adoii mana satu nak pergi dulu riky2 tiket memang agak mahal ..plus tu plus nie alamatnyer memang mencecah 5K..mana nak cari nie..Banyak hutang nak kena jelaskan dulu ..nanti bila dah selesai ..lega baru boleh melancong ke sana ke mari tak gituew...


Persiapan seterusnyer mesti dibuat..tapi Bandung kali ni memang wajib pergi..yerlah dah janji..mana tak nyer all gurl aku sorang lelaki ..harap adalah org lain pergi ..ramai2 baru best..


Ramalan Beg besar..
Sorry yer menteri aducation ..aku rasa yang diaorg ni keluarkan kenyataan ciri2 gay adalah org yang pakai beg besar nie "So Stupid." sebabnyer memang tak masuk akal..sebab bagi aku beg besar adalah kegunaan yang harus dipakai oleh semua golongan ..kejadah mana dia dapat tau org pakai beg besar tu gay..memang bodoh..cerdik pandai tapi bodoh ..sesuailah..ek ehhh toleh sikit laki korang tu pakai beg besar tak ..kalau pakai diaorg mesti gay..haahha stupid tak ..kannn..


oklah dari fikir benda2 nie..baik baca majalah lagi bagus..apa yang nak didapatkan hari nie sudah cukup berbelanja lebih tapi kalau tak tau nak pakai tak boleh jugak..baik berjimat cermat dan guna apa yang perlu sahaja..ok masa tuk dengar lagu..ada kengkawan yang nak make over tak..let me guest..hmmm ada ..jadi tunggu tuk episod seterusnya..Good luck for me..almaklumlah baru nak ambik lesen..agagga...


October Menanti..Jangan Tunggu lama2.

Saturday, September 22, 2012

Yang Tertinggal...



Hari nie Ujan lebat sangat..Nasib baik sempat singgah di rumah kawan dekat dengan office..Selalunyer Petang2 macam nie memang tak suka balik awal..kalau balik awalpun nanti tido saje..jadi habiskan masa sembang2 then balik..

Little Penang..
Sempat makan kat sini..apa lagi kuew tiaw makanan yang selalu dimakan kat sini..Kira oklah org belanja..Pasni dia flight balik ke Australia..Jadi sempat abiskan masa makan dengan dia..Dia bukan pilihan aku ..totaly not..we just friends..Dari satu2 perkara aku kutip bila berkawan dgn dia nie..Orgnyer Kaya,Baik ada banyak Rumah..the thing is..Macam mana dia boleh dapat harta macam tu banyak sekali..Kekadang aku pun pelik..hmmm keep thinking bout this..anyway aku kawan dengan dia pun bukan sebab dia kaya ok..kebetulan dia kaya..

Cari MaGazine Kegemaran..
Lepas abis mengalamun kat depan cermin sementara tunggu ujan berhenti..aku bergerak tu dapatkan majalah kegemaran..habis satu persatu bookstore aku belek (Habis occay ) mag ni sangat hot hinggakan last sekali aku dapatpun kat 7Eleven tu pun dah kena bukak..Biasalah aku ruangan pertama aku buka adalah ruangan fashion..why fashion so into me..why why why.. ? Dari Barang brand terus ke Kota2 Besar aku tak mahu ketinggalan tuk mencari dan terus mencari..mungkin ini hobi yang memang tidak dapat diselamatkan lagi..Biarlah org nak kata aper..dah minat..suke ati ler..

Bukan Pilihan..
Mengambil jalan mudah tuk kaya itu bukan Pilihan, Nak popular Pun bukan pilihan cukuplah dikenali..Manusia nie hati depan jerk baik..belakang kita tak tau aper akan jadi..ada juga kawan yang berkawan hanya utk mendapatkan sesuatu yang diingin dan juga menabur janji2..that why aku lebih suka sendiri dari fikir benda nie..Dari A to Z..Rasanyer tak susah kot nak cari kawan kat kota besar nie..So Far kalau pergi mana2 memang ada jerk member kenal..Rahsia faymes saya adalah sebab tukar2 kerja tu yang ramai kawan tu..agagagaga...

Yang Tertinggal..
Sebaik kemas Rumah di Ampang tadi banyak benda yang aku buang..Kenangan Bertahun2 dulupun aku buang juga..Sekarang nie aku tidak terfikir tuk simpan segala kenangan lama..entah aku tak tau kenapa aku macam nie sekarnag..segala2nyer tertinggal kat belakang..adakah faktor usia..atau aku malas dah nak fikir pasal manusia...Kadang2 kita tak payah fikir sangat..sebab kalau lagi fikir lagilah berat kepala.. anyway bila ingat balik aku dengan dia..aku sempat merasa perpisahan itu..dia sanggup datang..ketuk kepala kat dinding kalau lupa detik itu..

Plan Cuti..
Selalunyer aku ni bukanlah perahsia orgnyer..Kalau org tanya pasti aku jawap dengan jujur..Memang aku memang jenis tak suka bersembunyi..Totaly Not my style..benda yang aku tak suka ..memang aku akan buat tak suka..menda yang aku suka..yes itu aku akan buat bersungguh2..Never give up and always ready and be creatif..cuma aku akan berada ditempat dan kawasan sendiri yang aku suka..jangan paksa..aku pasti lari jauh..

Kawan..
Berkawan ni bukan mudah..lebih2 lagi kalau nak menjaga hati manusia..Serius if u hurt me you on my list for Revenge..See what happen..satu cerita dalam hid up aku yang aku tak boleh lupa..Org yang pernah rapat dgn aku..Perempuan yang selama ni aku tolong dia..Menguna nama aku tuk kesenangan ..Akhirnya Menyihir aku tanpa belas kasihan..sungguh kejam ..itulah satu2nyer perkara pahit dalam hidup aku ..sib baik aku dah block dia...Muka Cantik perangai memang macam Pontianak celaka la kau dunia dan akhirat nanti....Taubat aku nak berkawan dengan org macam tu..Ya Allah jauhkan ler...Memang Wujud wanita sihir dalam dunia nie..eewwww..jauhkan ler..

Sudah selesai satu bab..October datang lagi..lagi 2 bulan genap satu tahun aku di company baru..Terasa Excited bekerja keras..Syukur Usaha semakin Pulih dan menemui jalan yang sangat baik..Proud of my Self..

Begini lagi..Meneruskan Misi Bercuti..Masih tidak kesampaian..

Saturday, September 15, 2012

Dijamin Cantik...


" Kecantikan itu sebenarnya datang dari hari yang ikhlas"

Kakak2,Abg2 , hadik2..semua kena ingat kecantikan itu datang dari hati yang ikhlas..hah tu la start nak cerita..baru launch blog terbaru tuk promosi Makeup..kita tak de la teror sangat..tapi setakat nie semua yang comment berpuas hati dengan hasil yang aku aku buat..tapi tak tau la ..kalau depan cakap lain belakang cakap lain..tapi tu adalah risk yang kita patut terima..Aku rasa aku charge org paling murah kat dunia nie..tu pun masih pertikaikan adoiii pening kepala..
Sapa yang kekwat sangat nanti aku Makeup Muka diaorg pakai Arang..rm0.30 sen jerk aku charge..hah kekwat tak ?..

Semalam Mark Jacoob punyer perfume launch ..Perghh tertarik giler rasa cam nak beli jekr semua yang ada alalalaa duit kena simpan..London memanggil2 pastu ..Bandung plak terasa nak pergi..nak terasa kesejukan tempat kat sana..Malas nak pikir pasal lain2..aku ni suka ikut cara aku..aku malas nak fikir pasal benda lain..fikir pasal manusia ni boleh buat kepala pening..

Semalam Bila masuk club dapat tengok drama ..Kalau aku tak pergi semalam memang rugi giler..sebab cara dia boleh buat aku menangis..so tahan pastu aku terus nari ngan kawan aku Zaff ko nak tunggang terbalik ke ngan org tu lantak ko lah ..ada aku kisah..u have money but u can't buy my heart ..Rasa bersalah jugak pada diri sebab percaya org yang macam tu..so idiot..hah kan diri sendiri dah kena..

Musim ini nak perhebatkan Warna Hijau,Biru,Kuning..Warna lain tak terfikir lagi..tak tau masih dalam Budget tengah fikir apa yang patut sebenarnya..

and last sekali Soalan2 cam nie jangan tanya aku yer..Aku tak suka : -

1. Bila Nak Kawin ?
2. Kerja Mana ?
3.Pandai ke Make Up ?

Harap2 korang jauhkan la soalan2 cam nie..aku paling tak suka nak jawap..

oklah ..IM SO YOUNG AND INSYAAllah akan jadi lebih baik ..Sama2 Berdoa..Amin

Ok kengkawan ...jangan nenakal ok..Kita Doakan yang terbaik..Amin

Sunday, September 2, 2012

Angankan Yang Besar..


September kali ni penuh makne..yerlah mintak cuti sampai dua tiga hari, Pastu bulan nie la banyak sgt dpt diskaun tuk beli baju atau barang2 shopping ..awwsomekan jadi member kat mana2 butik terkenal ...haha sonok sgt dpt invitation itu dan ini..

Raya Tahun nie cukuplah hanya utk keluarga sahaja..la nie open house tak gi manapun kekawn punyer rumah jauh sangat..Terima kasih bagi yg dah jemput tu..tq sgt Rasa teruja tapi semangat itu turun naiklah ..

Dalam Bulan nie dpt job..Oklah Baru Menapak dan dpt job..kira sebelum gaji adalah sikit modal tuk disimpan kira best2 ..koleksi Make-Up akan diteruskan lagi..Cuma kena link dengan Kwn2 Make up so diaorg untung aku pun untung..ok tak?

Habiskan masa kat starbuck sahaja hari ini.kalua boleh memang nak plan tuk beli tiket ke luar negara memang suka yang besar2 ..bila dapat duit Kutu nanti bolehlah simpan duit sebab nak terbang sangat2 ke Paris Kota Besar penuh keindahan tu..Rasa teruja bila kawan kat sana asyik ajak sahaja jalan2..Tengok kalau dapat Cuti lebih dari satu minggu pasti Misi ini berjalan dengan begitu lancar sekali..Nak Tempah tiket..Kawan merata ajak ke sana ke mari tapi semangat tu tak de sapa nak bimbing..kota fashion itu sentiasa menanti..cuci mata adalah cara yang paling terbaik sekali..

Di Malaysia nie apalah kurangnyer..Best dan gempax juga bila dah ada butik2 besar nie semua org boleh pergi tanpa rasa takut dan sememangnyer malaysia nie negara yang selamat dan masih aman ..tak salah bila kita pergi ke negara org...tapi yang terbaik adalah negara sendiri..

Semalam melawat seorg kawan yang tinggal di OneKL yes memang best..ada dua org Chines Guy yang almost duduk di USA ..selama 20 Tahun..biasalah dok menghanjingkan aku..Malas aku nak layan org mcm tu..Rasa Fake jugak la kehidupan dia..tapi nak buat macam mana ..Org yang merantau dan bila balik ke Malaysia agaknyer mereka jadi jangal tuk berkomunikasi dalam bahasa sendiri..anyway..lantak pi la..

Kota Fashion yang dinanti..Paris yang diidamkan ..Saya mau shopping kerana Bulan ini bulan terindah saya..My Birthday..I enloy this momen and I'm lucky to be in here.

Alhamdulillah...

Saturday, September 1, 2012

Jln Yang Dipilih..

Hari tak karuan telah bermula..Dari Pagi hingga Petang..Binggung..
mana datangnyer idea..kalau badan jadi malas..
Kata2 tidak diendah..penyakit datang balik..
Syaitan bermaharajalela..
itukah yang kita takutkan ..
atau kita mampu atasi nafsu sendiri..

Kawan2 ajak keluar..
keluarga sendiri terabai..
mana mungkin cari jalan pulang..
sendiri yang lalai..
bermain sabun hingga lemas..

Kalau ada kata2 terindah..
aku mahu kembali kepada ajaran..
aku yang lemah lagi lalai
selalu berpeluk pada tiang berduri..

kalau dulu aku banyak sedar..
tapi kini aku kian terpendam..
kenapa jadi macam nie..
sihirkan diriku atau aku sedar ianya tidak kuat..

wanita sentiasa begitu..
aku tidak mahu jadi wanita..
aku nak jadi diri aku..
pergi jahanam dengan lompatan..
kelemahan tidak akan menghalang..

selagi mampu berdiri..
aku pasti akan berubah..
menyenangkan org lain..
kudrat terpakai boleh membina bahgia..

cantik itu perkataan
buruk itu hinaan..
mana yang kau pilih..

lemahnyer kau.

Tuesday, August 28, 2012

Jadilah Apa Sahaja..

Kalau benar kita nie ada satu dalam dunia ini..
maka jagalah diri kita bebaik..

jauh dihati tuk memilih bila berkawan..
apatalah lagi inginkan pangkat tuk dibanggakan..

tapi..

selalu ajer kawan2 saya hanya memandang pangkat dan darjat..

Mungkin mereka malu tuk berkawan dengan kak cleaner..

atau mungkin dia fikir dengan pangkat tersebut dia boleh tidur bersama bila dihitung nanti..


apa2 ..jadilah apa yang korang nak jadi..

ianyer pinjaman sahaja.

Saturday, August 25, 2012

September


Habiskan Masa Di Gym sahaja hari nie..
Dengar lagu dan Upload my story kat blog..
im glad to write down in here..kota besar nie akan sunyi kalau aku tak menaip..

Sangat seronok lalui August..
Dapat Balik KG..
Dapat lepak Spore..
Dapat Belajar Banyak benda dengan sendiri..
yang paling seronok sekali..
dapat jumpa anak sedara..
that mean lot to me..

Today pergi Book Sale..
So many books i want to buy..
but kena tengok2 budget balik..

Esok dah start kerja..tapi tak per cuma 4 Hari sahaja..sabar dan i know i can do it..

nothing to loose..and be strong what ever happen need to face it..
Anyway seronok semalam ada org dengar masalah aku..fuhh lega...

masih menanti plan bagi September..
My Birthday coming soon..
and The best thing..i want to take Leave ..
Nak Jalan2lah..that will be Greats..


OK...Need to Rest now..

saya mau wallet banyak Pocketlah..geee...

Wednesday, August 22, 2012

Tempat Org

Tahun InI penuh Makna..Makanyer Bos bagi cuti secukupnyer buat diriku..Rasa Bertuah sebab bos memang bertimbang Rasa terhadap pekerja2nyer..Maka dengan ini Percutian di Kota Singa Akhirnya Tercapai..Seronok dapat jalan2 sini sorang2..Yes i really2 need this time..memang dah lama sangat tak dapat bercuti2 begini..hilang semua, segala masalah yang berserabut kat kepala..dan bila masuk kerja nanti pasti lebih gigih lagi..

Sepanjang berada di Jb tempat kelahiran banyak nampak perubahan..walaupun shopping mall di tempat sendiri agak ala2..kira oklah jugak sekarang dah ada Topmen butik2 lain yg boleh beli baju ..kira kalau tak dapat beli baju yang aku nak kat kl..stock kat jb masih ada lagi kat Tebrau Jusco..So nice tempat tu..

Spore macam biasa ..makin hari pergi makin mahal, wifi nak dapatpun agak susah ..nak kena pakai line sini lah , prepaid sinilah memang agak bengang bila satu coffee dah kena beberapa dollar yang mahal..agagaga..alamatnyer memang cari price yang murah tuk minum..bukan nak minum sangat pun cukuplah kalau dapat line tenat free kat sini..

Kota ni masih gah cam dulu..dulu ada gak round2 club2 yang aku pergi kat sini..kenangan ngan Nick dulu memang memberi memory yang sangat bermakna bagi diri aku..dialah satu2 nyer kawan yang memang tak nak tengok aku susah sanggup luangkan dan habiskan masa dgn aku..tapi oleh kerana dia Cina..so dia boleh langgar semua apa yang ada kat depan..tapi aku tidak..demi adat dan agama..so kena berhati2 memilih jalan ..walau aper pun nick ..im glad have friends like you..u so awwsome.. always make me happy.

Day by Day kat sini amatlah menyeronokkan..bukan aku kata JB tak best..JB pun best juga ...melayan karenah anak sedara..kawan2 yang datang dan juga saudara marah ..membuatkan tak kering gusi ketawa..budak2 biasalah macam2 soalan nak tanya..

Oklah kota singa..kita jumpa lain Tahun..need to go back now..hari pun sudah mau hujan..see you..mau datang shopping2 lagi..huhuuu

Tuesday, August 14, 2012

Rainbow Cake



Hujan Diluar ..Tak susah nak cari juadah utk berbuka hari nie belanja hanya rm5.20 sahaja sesuailah dengan misi berjimat kali ini..
Hari ini mau sahaja balik lambat, tidak mahu perkara sama berulang..tadi pagi awal datang kerja memikirkan drama semalam ..Rasa macam nak hempok jerk kepala dia kat dinding..Benci bercakap dgn org cerdik pandai..tup tup kita kena balik..anyway aku memang tidak pandai tuk menyembunyikan riak wajah nan serupa ketika sedih,suka ataupun benci..Hakikatnyer aku tidak mahu hipokrit pada diri aku sendiri..tak macam sesetengah pihak tu..kaki Bodek jerk lebih..Choyyy jauhkan dalam hidup aku..
Bila buka di office nie aku rasa cam tenang skit tidak perlu tergesa2 sambil membelik2 blog dan menyiapkan kerja agar besok tidak terkejar2..aku susun satu persatu tugas,mencatit nota penting utk diingati, dan tidak lupa mengemas meja akan kelihatan bersih macam meja office aku dulu2..Syukur masih diberi ruang disini..Amin..
Sept bakal tiba..Aku mengidam kek Rainbow tuk satapan birthday cake..atau mungkin aku kemana2 tuk mengisi ruang yang ada..lagipun birthday dah nak dekat..Cuti banyak lah lagi ..tidak kisah dan tidak sesekali heran kalau dapat peluang bercuti kerana aku jarang sangat ambik cuti..kecuali MC dan benar2 rasa tidak larat tuk ke tempat kerja..
Misi diteruskan lagi..Mengidamkan Kota Lodon yang tersengam indah..Sedangkan Kota Paris sangat Memanggil2..Adakah Impian menjadi Nyata..Urmm Better pergi cari kek dulu..
Ok..PARIS LONDON PARIS LONDON PARIS LONDON..bLUR

Friday, August 10, 2012

Tingkatan 5


ada 6 gadis tingkatan 1 admire saya
Kawan yg baik dengan saya di kelas yg lain
Saya ulangkaji pelajaran hanya di library..
kesana kemari hobi saya..
sangat peramah sampai tak terlayan dik org lain..
terkadang terlebih baik sehingga org lain tersalah anggap..

cuma yg sedihnyer bila di kelas..
saya hanya duduk sorang2..tak de sapa nak layan..

yang saya ingat..

Sapalah saya time tu..

Hanya lagu peneman sepi..

Wednesday, August 8, 2012

Bukan Kaki Caras..

Selamat Datang August...Alhamdulillah Product yg aku nak tu berada dalam gengaman dah nak dekat seminggu aku guna..Hasilnyer entahlah tidak tahu lagi adalah sikit perubahan pada wajah..harap2 berkesanler yerk...

Lewat bangun hari2..Mood nak ke tempat kerja agak terumbang ambing..aku tidak tahu mana silapnyer..Sebelum ni semangat sangat berkobar2..dan mungkin juga sedikit down bila ada yg tegur aku ni terlalu aktif ditempat kerja..atau mungkin kata2nyer itu hanya utk mematahkan semangat aku sahaja..tarik nafas dalam2 hembus ..dan aku rasa ada baiknyer aku hanya tumpukan perhatian pada kerja dari dengar suara2 "Nyamuk" yang sememangnyer tidak memberi apa2 pembaharuan dalam diri aku..biasalah "Melayu"..Bukan boleh tengok org senang pun...and sorry i bukan kaki caras ataupun kaki bodek..aku memang gagal dalam bab2 tu yerk...i just be Real Me!!

Semalam Ada juga insan2 yang terasa dgn statment2 aku utarakan di fb..tapi nak buat mcm mana dah itu luahan hati ..nak buat macam mana..tak kan nak simpan jerk..boleh jadi giler nanti..kita tak maki org..kita tak ngata org kalau org tak buat kat kita benda yang jahat...tapi itulah hakikatnyer..if you dont like my fb or u dont want to see me get angry just delete my fb kan senang cerita..

Cubaan tuk buat projek kian terlaksana ada juga yang bagi moral support tuk aku teruskan kerjaya walaupun kaedahnyer ala2 so so..tapi tetap jugak nak teruskan misi tersebut..sorry i tak ambik dengan harga percuma ..even kalau u nak i make up u pun i ambik sedikit charge bukan demand ataupun aper ..cuma kalau semua bagi free macam mana nak running business..lainlah kalau aku buat charity sure boleh dapatlah kan..

Bakat yang ada jangan dipersia2 dan janganlah selalu bermegah2 dengan apa yang kita ada ..kita hidup hanya sementara dan selebihnyer biarlah ..walaupun jiwa ini sentiasa terumbang ambik ..tapi kalau suruh catwalk memang kau no satu...kekadang seronok dapat happykan kawan2...

Usaha diteruskan lagi..Koleksi fashion belum terabai..Persiapan hanya utk yang terbaik..Tak salah mengumpul duit utk ke Over the Sea..Mungkin sampailah kita nanti di Kota Singa..

Anyway..Jangan caras2..akibatnyer org tak suka...Chills

Friday, July 27, 2012

over

im not blame you..

i just blame my self..

why i keep thinking of you..

coz..

between us..

.....

over...

Wednesday, July 25, 2012

Put My Name In Your Heart



I know im not perfect..but at least i try to make other PEOPLE happy..
day by day i keep thinking who gonna be my friends..
it not easy coz everybody got "Drama"
I keep looking and looking again..
and i regret..

But this time i think i got 1 ..
not 3 or 4 or 5..
more doesn't mean ill be happy..
just like i said..everything just in the list..

I look at People around me again..
and i hope they will put my name..

and im so happy..coz i still have a friends..

Yeah My name Is LOUIE.

Tuesday, July 24, 2012

One by One..


Gombax oH gOMbax..
i hate to go gombax..
anyway I'm so happy today..
pass one exam..and i feel very lucky today..

Try another plan..
waiting for my salary..
i want to go to Jusco..
Want shopping all the coupon that i get from anis..
and need to plan for balik kampung also..

don't know if i want to buy new baju raya or not..
don't feel want to buy lah..
still think about what suppose to buy for family in jb..

I think i will take Leave for New Year and Next Year..Yeay

I can't wait....

Let do it One by One..and Smile with your love one..

happy Puasa guys..

Bayangkan "Aku...


Tiada langkah..
Tidak siapa sudi menoleh..

Tiada Kawan..
Terpaksa mencipta rentak sendiri..
Rentak ini bukan rentak biasa..
Satu Rentak ..tanpa Raih..

Kewujudan kawan hanya seketika
cukuplah mereka ini sebagai penyeri..
kawan yang ada telah maju..
jadi terpaksa kejar mereka..

Bagaimana nak simpulkan satu ikatan..
kerana ikatan yang ada ini..
tiada benang mati..
Terkapai tanpa jawapan..

Aku bayangkan aku..
Pada masa akan datang..
apa akan jadi nanti..

Adakah akan lebih baik..

Friday, July 20, 2012

Ramadhan Tanpa Kawan Karib..



Hujan lebat diluar
mana mungkin hati ini bisa tenteram
memikirkan hari esok..
atau
perlu buat persiapan pada hari ini..

Resah tak boleh nak kata lagi..
semalam biarkan pergi..
pendam bukan satu cara yang terbaik..
bergembira bukan untuk diri ..
tapi untuk org lain..
mana mungkin kesedihan dapat ditapis..
kerana aku bukan mudah menangkis..

Terkadang aku menangis untuk ketawa..
gelak untuk kesenangan..
bercakap untuk hilangkan sepi..
tapi kawan yang aku cari telah pun pergi..

mendoakan Al-Fatihah buat dirinya..
kalau dia ada..pasti Ramadhan ini gembira..
kerana dia satu2nyer kawan yang bersemangat
tentang raya..

Dan kerana dia juga..
Aku memanjatkan syukur..

Kerana masih bernafas di bumi ini..

Walaupun kawan karib telah tiada..
perjuagan ini perlu diteruskan..

Teruma untuk bersahabat..
tetapi..
tidak lemah untuk berkawan..

Selamat Datang..

Monday, July 2, 2012

Fast Fashion


Second Fast fashion that i design ..
simple and i like it..
maybe next time i will combine nice colour with the leapord
See ya..party time.

Sunday, July 1, 2012

Titanium..

Baru Semalam Keluar dgn Daniel Gi MP, Tak ketinggalan juga Kwn Dari Spore turun..Rasanyer dah berabad dah tak pergi spore..baguslah ramai yang dari sana datang sini..Walaupun Spore lebih happening clubnyer..tapi mereka tetap suka msia nie..curlast tak Malaysia..Gituew..

Lepas gi MP terus ker Zouc Yes Tak pernah gi sana..Tapi bila Masuk Awwwsome aku suka..kalau Berhabis duit sikit sajerk sebab MP masuk free so hanya bayar mInum AJekr...lantak ler kalau diaorg nak memabuk ker aper..aku tak akan ikut sampai mati..just hear the song and dance..that all..

Fashion kali nie kembali..Yes baru pakai design terbaru untuk Tahun ini akan reka banyak lagi..cuma nak pilih kualiti yang betul..hampeh tul si daniel kata aku cam Hadeq2..choy sangat kan macam lah dia abg2 sangat..

This year punyer Fashion aku tak beberapa nak minat tapi its fashion..kenapalah org suka sangat color bulu binatang warna coklat ni aku pun tak tau..hmmm tapi ikutkan ajerk trend sekarang nie..biasanyer Msia Agak lambat tuk sampai atau guna fashion macam tu..but KL awwsome ramai yang berani pakai..so do i..

Cuti dihabiskan dengan Online..nak gi mall pun rasa takut..Sekarang Sale tengah Giler2..aku tak nak pergi..Taubat sebab abis duit banyak..better lepak mana2 online..

Cuti bakal diambil lagi..Utk 2 hari berikutnyer..kemana kita..oh InsyaAllah ke Pangkuan Keluarga.

Friday, June 29, 2012

Tak Spt Apa Yg Sy Bayangkan..


Dalam Minggu ni asyik datang kerja lambat sajerk..Yes memang rasa bersalah tapi dapat cover balik bila dpt stayback..Terbeliak mata tengok one of my Office mate pakai Kasut Gucci..Yes pernah nampak kasut nie waktu pergi butik ari tu..u look so smart..Sejak tu bila dia lalu asyik pandang kaki dia jerk tak pandang muka..hahhaa..Anyway u look cool bro..

Baru teringat nak pergi beli Barang ..Bila gaji dah masuk dah pula nak rasa abis..tolak tu tolak nie..OMG..i dont have much money left ..apa yg akan dilakukan pas nie..memang membazir..So Plan lagi la yerk kalau nak pergi Over the Sea..

Ok keadaan diri agak terkawal so tak perlu pikir pasal org..Relax kat Starbuck tunggu kawan datang dan melayan lagu2 kegemaran..that a good idea ..dont you think..? kalau tak der pun banyak lagi activity lain yang boleh dibuat..Esok Si dia Dah balik Dari Australia..Dramalah pasni kan aper lagi..

Sebelum keluar rumah tadi sempat rendam baju kat dalam besen..Aku tak tau lah kenapa baju putih aku bertukar jadi kuning..it that becoz of water..hah biarlah dia rendam lama2 kat dalam besen tu biar reput kuman2 tu..Baju putih jadi kuning..baik aku beli baju kuning ajerk..

Charity is coming..so prepare aper yang perlu..Yerlah nak buat kebajikan..Kesian aku tgk team yang bersungguh nak buat charity..yang lain buat deq jerk ..cian tengok..so i help her to post as many pic and thing that i think boleh sedekah kat org...manusia kat dunia nie..bila ditanya bab2 sedekah semua tak tau..Apalah salahnyer kalau tak der barang nak disedekahkan..Huluq rm1 pun dah ckuplah kan..

Fashion show is Over..Yes ramai plastic kat dalam tu..walaupun tak ramai still i meet a fake face ..aku selalu pergi event macam nie..membuatkan diri bukan jadi diri yang sebenar...but this is life..hinggakan kawan aku yang gah satu ketika dahulu pun kini dah give up tuk jadi perhatian ..yah..it happen..kepada yang cuba2 nak mengejar glamour tu..lupakan lah..buang masa jerk..biarlah glamour itu datang sendiri tak payah nak kekejar..

Bulan puasa bakal menjelma..nak pergi melancong..Shopping kat Bangkokpun best jugak nie..york.....

Sunday, June 17, 2012

Akhirnya..

Sudah lama tidak datang idea..Kadang2 apa yg dlm otak ni ..tak terluah utk menaip..hmmm dgn kekuatan yg ada tetap jugak relakan..Rasa kosong sgt bila tak buat sesuatu kat blog sendiri..blog lama memang tak update langsung..semua tu kira kenangan..

Tahniah buat Notty.. itu jerk mampu aku katakan..semoga dia bahgia selalu..kengwan rapat juga tahu..tapi tak nak bagi tahu aku..apalah salahnyer bagitau ..entahlah..terkadang rasa penatpun ada..bukan mereka tidak tahu perasaan aku ketika ini..mungkin aku tidak perlu tahu..sebab aku dengan dia dah lama berakhir..dah satu tahun dah..rasa tak perlulah aku ambik tahu hal dia..dia pun dah ada kehidupan yang baru..

Aku terlambat cakap..apa yang aku lakukan ini adalah kerana dia..mungkin jln yang aku salah tapi apa salah aku dia tinggalkan aku macam tu ajer..sedangkan dia sentiasa nasihatkan aku jangan notty sngt...sedih bila bukak balik cerita lama..ahhh lantak lah..aku mampu senyum sahaja melihat kebahagian itu..mungkin satu hari nanti aku bisa capai dan tunjukkan pada kau yang aku juga mampu bahgia..kita lupakan segala yang berlaku dan aku akan buang segalanya jauh2..aku bahgia..melihat kau bahgia.. tahniah sekali lagi.

Kesudahan hidup ketika ini adalah terus dan teruskan usaha lagi..tak perlu panik dgn apa yang ada sekarang..walaupun idea datang dan pergi..aku masih lagi berkarya..tahniah diatas kekuatan yang ada..

Akhirnya episod kita berakhir..selamat tinggal Notty..im happy for you..separuh jiwaku pergi..

Tuesday, June 5, 2012

Hati Yang Memilih..

Cuti Dua hari dihabiskan dirumah sahaja..Sabtu,Ahad,Isnin,Selasa..Berbaloi tak..Sangat Berbaloi..Tapi oleh disebabkan faktor kesihatan makanyer cuti begini terbuang macam tu aje..Tuhan itu maha kuasa..mungkin dengan itu aku harus lebih berhati2 memilih makanan,Apa yang aku cakap dan apa sahaja yang telah diberi nikmat olehnyer..tak perlah..Bukankah sakit itu penghapus dosa..

Baru selesai balik Ambik barang kat Pandan Indah..Tak banyak barang yang aku rasa patut aku simpan..Selebihnya sepatutnya aku dah lama buang..Kenangan banyak sangat kalau nak diperceritakan satu persatu..kalah episod sinetron indonesia..

Kenapa aku tak macam dulu, Segalanya macam2 malas ..nak berkawan dgn org pun aku malas..Bukan aku tak mau bercampur gaul..Aku telah dewasa, aku berhak memilih siapa kawan aku dah kemana haluan seterusnya..org lain tak berhak ok..dah 7 Tahun aku hidup di negeri org..aku rasa tak de masalah semua tu..jumpa kawan2 say hi dan kenalan rapat masih lagi kitaorg jumpa cuma sempat bersay hi hi sahaja..

Dunia ini terlalu kecil untuk diperbesar2kan..Kadangkala kita harapkan dapat pergi jauh sekali dua..tapi belum ada rezeki..Duit jugak terbuang dik kerana kegagalan sendiri menyimpan..adoii..apa nak jadi dengan aku nie..baru awal bulan duit dah melayang2..senangnyer..

Baru tadi pergi Pavillion..Beg dari Butik MUJI itu sangat memanggil2 ..aku dapat rasakan..Bila kita punyai rezeki yang lebih sikit kita dah tak nak pakai barang2 yang murah2..itulah hakikat sebenar kehidupan..adakah aku tergolong dalam golongan2 seperti itu..Ya Tuhan..Selamatkan lah aku..

Sememangnya "Demi masa ..Manusia dalam kerugian.." aku dah banyak abiskan masa..Tidur2 ..tak de kerja lain..Mencari dan terus mencari..semoga dapat apa yang aku inginkan..

June telah tiba..Kita start.."Rambut Baru"

Friday, June 1, 2012

June Dinanti



Berikan lah saya masa untuk bernafas..
terkadang saya sendiri tidak faham..
kemana arah tuju..


Saya akan bercuti..
maka segalanya belum bersedia untuk dilihat..

Selamat Datang June..

Sunday, May 27, 2012

Kalau Bukan DiSini..

Penat Pergi ke sana kemari hari ini..Semata2 bayar Bill semua..Terlupa boleh guna Online Banking..Kalau tak ..tidaklah kepenatan begini..Semalam lagi dah siapkan record2 hutang yang nak kena satlekan satu persatu..Fuh hari ni dapat juga diselesaikan..Lagipun cuti macam nie tak der banyak benda nak buat..Semalam Sabtu pun habiskan masa dengan Tidur sahaja..Bosankan hidup macam nie..

Satu KL dah round hari nie..fuhh penat dah macam marathon pulak dah..hahaha..singgah kejap kat klcc ..tengok2 banyak budak2 ..hahah lupa pulak cuti sekolah dah bermula..makanyer sesaklah kota besar ini..aku pulak bilalah dapat bercuti nie..plan tuk balik ke Kg asyik ditangguh sahaja..entah bila kesudahannyer..fikir dan fikir June ni mesti wajib balik..kali ni tidak akan tangguh2 lagi.

Kerja kat office telah aku buat dengan seadanyer..Banyak Program bulan nie..June bakal menjelang..Masih begini..tak perlu banyak fikir, kenapa perlu banyak fikir buat jatuh rambut sahaja..yang lepas tu lepaslah..kekadang ada juga kata bila dah ada diatas kenapa lupa kawan2 kat bawah..Saya tidak pernah lupa kalian cuma biarlah saya sendiri begini..bayang2 sendiri juga tidak terurus..inikan pula mengejar bayang2 org lain..bukan ker korang tahu aku hanya sendiri..bertemankan Hanphone menjadi saksi dan teman hidup..lagipun teknologi sudah moden boleh stalker bagai kat laman web ..type nama sure ada gagagaga..

Ok semak2 Air Asia..Saya mahu Terbang Jauh Tahun InI..kali ini misi tidak akan gagal..Walaupun Seorangan Pastinyer bisa dapat teman baru jika kita tak letakkan ayat "Sombong".

Akhir tuk hari ini..Batery tinggal 13%, Hari mendung, Tak bawak Payung..Sib baik umah dekat berlari2 anak ..huhuu..Happy Sunday Everyone.

P/s : Kalau Bukan Di kuala lumpur..saya memilih Australia untuk tinggal..ado..?

Friday, May 25, 2012

CuBa Terjun..

Rasa Puas Dapat habiskan Baca majalah pada hari ini..Dari Glam,Maskulin,Intrend,Hanger dan seterusnye..Tak sedar masa berlalu..gambar kat majalah Folio ala2 jerk..nasib baik tak beli..buat menyemak bilik tidur sahaja..

Gaji belum lagi, Nak up to date fashion terbaru tidak kesampaian..ada benda nak kena satle dulu..Berjalan kat Pavillionpun tadi lalu luar sahaja..tidak berani nak melangkah masuk ..takut melayang lagi duit.

Cuba dan cuba lagi kali ini..Nak menjenguk kawan lama memang tak sempat..kalau jumpa mereka di shopping mall besar tegur2 gitu sahaja..tak pun hanya mampu senyum..tidak semeriah dulu ..aku tak banyak ketawa..dunia hiburan memang senang nak dicari ..tapi untuk mencari sesuatu yang kita hajati memang susah...ish ..entahlah..

Baru tadi gunting rambut kat saloon..Rm50 Kena..hah banyangkan mahal tak potong rambut aku..ni kalau kenkawan kata tak lawa jugak tak tau la..Duit tu boleh di cari ..tapi Fashion for me Forever..

Aku tak nak cakap banyak bab fashion..kalau aku cakap lelebih nanti kena boikot pulak..sedar diri dan cermin biar diletakkan di depan muka..lepas ni sapa nak selekeh ker nak aper ker ..itu bukan urusan aku..aku sudah penat mengajar org..last org pulak yang kurang ajar dengan aku..for what kan..tidak dihargai samalah juga ertinyer kacang lupakan kulit..so lepas nie..sedar diri sikit..aku tak akan berdendam dengan perbuatan manusia..tetapi ingat..langit tidak selalu cerah..ada masa biarlah Tuhan yang balas..

Tengah memikirkan next step aper lagi jerk..Oh sambung belajar..tak tau course aper yang nak diambil..peluang melancong..nampak cam tipis jerk..hmmm tak nak berharap tapi ada try2 jugak nak fikir..oklah ..facebook ni tempat org stalker..rasanyer lepas sebulan mungkin boleh upload gambar bercuti hah biar padan muka stalker lambat tau..Lozeeerr...

OK ..Dah nak mandi nak wangi2 ..pastu nak post cantik depan cermin..forget bout what happen today..chills..mode : I'm young.

Wednesday, May 23, 2012

Menanti Pantai..

Baru tadi selesai Training ..Rasanyer System tersebut belum betul2 lagi..Lepas nie banyak kerja nak buat..Pasti lambat balik kerja ..Tapi kalau balik awalpun kekadang tak tau nak buat aper..Lebih baik habiskan masa di Office..Walaupun Kawan Selalu Kata "Get Life.." ..Apa jenis life yang korang nak kan dari aku..tiada masa dibuang bagi aku..kerana semua keadaan Suka Duka aku dah hadapi..Biarlah aku menghabiskan masa begini..Sendiri..dan tak menyusahkan sapa2..

Terkadang teringat juga..Aku tak sama macam dulu..Sekarang aku lebih banyak memikirkan hal diri dari org lain..aku sangat buang masa dulu ..Akhirnyer dia tinggalkan aku jugak dulu..Takperlah dia sudah ada life dia..Aku ingin berjaya seperti dia..Serba serbi semua boleh..Ingat senang ker..Hati aku sangat perit mengenang dia..tapi aku tetap kuat dan katakan yang kita pasti jumpa satu hari nanti..dan itu aku sangat pasti..

Aku happy dengan dunia begini..Kenapa aku perlu cari pasangan sedangkan ..misi mengadap pantai belum lagi tiba..aku nak lapangkan dada seluas2nyer..menarik nafas dan melihat matahari terbenam..dah lama aku inginkan tempat seperti bali..tapi aku belum mampu melangkah..

Di kota besar ini aku masih mengejar..Mengejar itu ..Mengejar ini..terkadang mereka semua katakan apa yang kau kejarkan..sedangkan kau masih disini..hmmm biarlah satu hari nanti korang tau aper yang aku kejar..dan kelebihan aku adalah jalani kehidupan seorg seperti ini..Bukan mudah.

Dalam otak hanya memikirkan Aktiviti yang bakal aku jalani..Syukurlah mempunyai kawan dimerata tempat ..nak pergi mana2 sangat senang..tapi buat masa ini..biarlah aku mengejar bayang aku sendiri..mendongak langit tidak semestinya aku lupa tanah..aku rindukan masa budak2 dulu..tapi belum berkesempatan tuk kembali ke kampung halaman..

June..Pasti tiba..aku berharap ..impian aku ke kampung halaman terlaksana..

Sambil berbisik...Esok kerja lagi...

Saturday, May 19, 2012

Untuk Dia..

Pepagi lagi dah bagun ni tuk main Paintball kat Pj..Selamat sampai sebelum brefing..Memang awwsome sangatlah ..Thanx to kak Fiza sebab bagi direction..suke2 sangat..Kitaorg dapat tempat ke-2 dalam perlawanan kali ini..syok dan sangat puas hati main Paintball kali ini..Agak Puas Hati jugak lah..

Selesai Paintball kini bergegas terus ke Rumah pengantin, sampai sesat2 kat jalan Selayang tu..sib baiklah Helmi ada tuk hantar pergi sana..kalau tidak memang tak merasalah pergi rumah Org Kawin..hmm dgn cuasa panas lagi..Tapi dengan kesabaran yang ada sempat juga sampai ..fuhh lega sedikit..

hmm banyak rumah org kawin menjelang May ini..banyak rumah juga tidak dapat pergi..alasannyer Jauh..aku memang banyak alasan ..sorry sgt yerk kengkwn bukan sengaja..tapi masalah tidak dapatlah nak dielakkan.."Saya tak de kenderaan lah"..

Cantik tengok pengantin hari ini..Serba Putih dan sangat berseri..Tahniah buat Effarin .. :) Dapatlah berkaraoke sekejap kat majlis tu..hehehe..music is my life..kalau dia dengar kan best..yes itu untuk dia..segala yang aku lakukan adalah terbaik untuk dia..kenapalah aku selalu fikir dia..bukankah takdir telah tentukan..Salah aku juga..biarkan lah dia pergi..jangan buang masa louie..dia tunangan org kan.. :) so sad..

Plan May harus diteruskan..susun atur jadual kali ini tidak akan aku sia2kan..Plan pertama balik Kg..plan ke dua..jumpa kawan lama..Plan ke 3 wish tuk kengkawan..happykan diaorg..Plan ke 4 of course i nak pergi Paris..Tak sabar..tuk bercuti..harapan sangat tinggi nie.."Berangannyer"
tapi the most important selesai dulu apa2 yang kurang jerk..barulah boleh..

oklah Today dah Sunday..Apa yang berlaku semalam adalah memori terindah aku dah cuba buat yang terbaik..Aku hanya manusia biasa yang inginkan bahgia..kalau org lain happy aku juga happy.

Aku hanya Hamba Cinta...


Saturday, May 12, 2012

Melangkah Lagi..

Tadi Lepas balik kerja Terus Ke Kedai Buku..Kononnyer untuk baca segala Magazine yang ada..Bila tengok2 tak der lagi isu terbaru pada bulan ini..maksudnyer yang keluar semua aku baca..

Plan tuk keluar dengan kawan2 telahpun terbatal.nak round klcc ni agak jemu ..situlah kerja ..situlah tempat melepak..memang tidak ada mood begini..untunglah kalau banyak duit dan ramai kawan yang sukakan fashion bolehlah menghabiskan duit..bila dah tak de duit semua lari bertaburan..hahhaa..wajiblah kan diaorg lari..

Sempat Pergi ke kolam renang tadi, Air sangat sejuk ..tapi rasa hari ini cuaca sahaja mendung tidak terjamah dik air tuk memenuhi bumi ini..entah kenapa kolam jadi sejuk segala..dapat 2 round pun sudah cukup..

Kemudian meletihkan mata tuk menaip segala cerita disini..Esok ada Wedding kawan nak kena pergi ke Kelana Jaya ..Kalau bangun awal ..Sekarang pun dah nak dekat pukul satu..memang kalau cuti begini memang tidak memikirkan jam sangat..Mata tidak mahu tidur ..bangun pula agak lewat..begitulah kehidupan seterusnya..

Aku masih tidak ambil cuti lagi..masih cuba melangkah setapak demi setapak..kena plan betul2..kena berjimat cermatlah ..nanti belum sempat akhir bulan sudahpun aku habiskan duit aku..lagi sekali ..aku harap kad credit itu aku tak dapat..takutnyer..

Plan tuk travel tidak lagi difikirkan..May ini pasti meriah kalau dapat balik KG..yup Mungkin boleh balik sekejap..melawat kawan lama kawin..ummmm kita tengok jerk lah nanti ..

Oklah kalau penat mesti kena tidur baterypun agak low..battery tutup dulu ..nilai fashion sekarang sangatlah mahal..esok wedding kawan pun tak tau nak pakai baju aper..

selak2 almari..ummm baju baru yang diidamkan ke majlis..boleh lah..

Friday, May 11, 2012

sO tRUe..

Telah Menjelang May Nampaknyer..Sorry kengkawan lama dah tak bukak blog..bila lama tak bukak makanyer lamalah tidak mengupdate cerita diri sendiri yang tak beberapa nak hots ini..
Baru tadi selesai kerja jam 8mlm..Pastu ingat nak balik terus tersinggahlah wayang tengok cerita Dark Window ker dark shadow..alahai tiket dah terbuang..Bolehlah cerita tu..buat aku tergelak cikit ajerk..

Cuaca agak tidak menentu..tapi kesihatan Alhamdulillah sihat macam selalu..Bila tiba May banyak persiapan aku nak buat..Dengan ada kasut idaman aku,Baju serta Seluar yang baru ditempah maka dapatlah tukar image sesikit..i like my new brand..harga tidak lah mahal mana tapi bolehlah .."love it"..

Tadi baru sahaja test2 seluar kerja..Bertambah semangat bekerjalah lepas nie..Bayangkanlah kain 5 Tahun lepas aku baru buat tempah ..lama tu nak tempah selebihnyer pakai sahaja aper yang ada..

Bulan ini jerk macam2 hadiah aku dapat..Mengalahkan org kawin pulak..dapat beli seluar mandi,recket badminton,belt,suit,kasut lagi..wah wah wah ..meriahnyer En.Ki yerk..ada org sponser..yer dah org sponser nak buat macam mana..tapi yang bestnyer dapat tali Marc jacobs perghhh suka giler aku..so Me bebehhh..

Baru tempah beli bandanas dengan kawan yang akan bertolak ke London ahad nie..aku bagi dia rm50 sahaja ..rasa cukup ker..alamak malu la jugak kalau tak cukup..tak perlah dapat satu pun jadi lah kan..then boleh pikir2 benda lain lagi..

Rasanyer tak banyak benda nak difikirkan lately..ada tawaran tuk dapatkan kat kredit..memintaklah permohonan aku tu tak berjaya ..sebab aku ni kaki shopping..mana nak ambik lesen lagi, mana nak sambung belajar lagi, mana nak balik kg lagi..mana nak gi wedding kawan lagi..adoii banyaknyer..kenapalah aku terlalu selfish sangat ..selalu tanguh benda penting..oh no..kenapa aku terlalu into fashion ..padahal banyak lagi baju kat almari tu..adoiii adoii

Hmmm plan esok nak balik pandan indah tengok rumah sewa..asyik duduk rumah org jerk rumah sendiri tak terjaga..bill2 bodoh tu kena satle jugak lah kan..entah aper aper management tu..hmmm

anyway ..im back..start balik tulis blog..hilang sikit rasa bosan. ...With my iPhone..i can find you..

love ya...peace yawww...

Monday, April 23, 2012

Katakan Tidak...


Nasib baik bangun awal tadi pagi..Terasa segar dan dapat buat kerja dengan jayanyer..urmm cuma ada beberapa perkara lagi nak kena update..Semalam dapat download lagu dalam Ipod..terasa sangat kepuasaan walaupun putarkan lagu2 yang sama tapi terasa tidak sunyi lagi..

Cerita pasal semalam, Tidak banyak benda dapat dibuat dalam masa satu hari,Selain Gym,Dengar lagu,bukak Fb, layan twitter..jumpa org..dan juga melayan perasaan yang entah aper aper nie..terfikir tuk melihat dia di TV..tak sangka dia bertambah hebat sekarang nie..memang sesuai dengan watak dia..mulalah jatuh hati..tak sangka dia sangat berbakat..aku juga boleh tapi..aku tidak punya banyak masa lagi..laluan aku amat berlainan...

Terlalu banyak benda baru sekarnag nie..aku percaya tidak lama lagi facebook akan ditinggalkan ..sebab org lebih suka Instagram dan juga Pinterest...wah semakin hebat dan semakin senang tuk aku kotakan janji tuk mengupdate blog dengan gambar terbaru..

Hari nie agak terkejut ..harga Fotoshoot dinaikkan harga..malah ada org buat hal disebabkan harga tiket rm500 ringgit..setakat party2 macam tu aku tak heran i can get free and VIP also..cuma tak nak belagak dan juga dunia fashion ni ada turun dan naik..kenapa perlu cerewet sangat..buang masa..

Borak dgn kawan lama yang lebih lama dalam bidang fashion..dia kata kalau adik2 macam tu janganlah dilayan..lagipun aku faham majlis dia lebih gah dari yang lain..sangat happy bila dapat sokongan macam tu..

Dunia ini banyak cabaran..kadangkala kita sendiri tidak tahu kenapa org nak buat baik dgn kita..dan agenda tersembunyi juga kita tidak sama sekali tahu..kalau hari ini melakukan kesilapan esok harap tidak lagi..

Yang penting..Aku inginkan bahgiakan semua..walaupun sekarang nie..aku tidak pandai tuk melawak macam dulu..senyum sangat senang..tapi yang sebenar2nya agak susah..kerana aku bukan jenis yang suka buat2..

satu lagi..Aku tidak pandai nak jaga hati org..

hmmm...memang susah..bila ada yang berkecil hati..makanyer

kita tidak akan bergurau lagi.

Sunday, April 15, 2012

Tahu..

Agak malas kebelakangan ini..Rasa ngantuk,tak mahu ke Gym,Malas nak Jalan2..Lelebih lagi Master sudahpun balik ke Tokyo..Penat aku menghafal satu persatu perkataan yang ada dinegara Matahari terbit itu..Kenapa harapan aku untuk kesana.."Kenapa aku perlu kesana"..Padahal impian sebenar adalah ke Kota New York..Kota besar yang penuh romantik dan juga pelbagai acara menarik bisa aku lihat disana..hmmm baik aku fikirkan baik2..

Keadaan agak terkawal...Hari2 aku belajar benda baru ditempat kerja..tak pernah aku rasa jemu atau mual utk pergi kerja..Aku bersyukur sangat2 kerana aku dapat ramai sangat kawan yang baik2 dan aku rasa gembira..pengalaman lalu juga mengajar aku supaya menjaga adap dan memberi adalah baik dari menerima..itu satu perkara yang penting sekali..walaupun kekadang aku ni agak blur dengan dunia aku sendiri.

Sekarang aku telah kembali ke rumah Master..Duduk kat sini best , ada kolam, ada pemandangan cantik2..boleh berimiginasi, dan juga boleh bersendiri..entahlah aku pun tak tahu ..tapi aku suka bersendiri..aku suka berkarya dan duduk sorang2..mungkin memberikan sedikit ketenangan dalam diri..Mungkin Orang kata aku agak sombong bila tinggal di Kondo mewah..tapi ini bukan rumah aku..ini rumah tumpangan sahaja..aku telah diberi amanah..dan aku masih menjalankan amanah ini..jadi sama2 memberi dan merasa..dan biarlah aku tahu sahaja kenapa aku kekal disini.

Plan untuk bulan ini..Aku teringin nak balik Kampung..Mungkin aku akan balik Awal bulan Mei..Mungkin lebih meriah..Majlis perkahwinan Wan aku tak dapat pergi, dengan card yang dia bagi mungkin aku boleh kirimkan hadiah kepadanyer tanda ingatan tulis ikhlas..Maaf wan aku tak dapat nak tengok ko kawin..mungkin sempat pergi majlis jiran sahaja..i hope so.

Aku masih fikirkan pasal Renion Kolej pada November..kalau tak jadi pergi Jepun pastinyer aku akan bersama2 kawan2 dikolej..dah lama tak jumpa mereka rindu rasa hati..

Dengan Ditemani Mac Air,Iphone,Ipod..aku rasa hidup aku tak de la rasa sunyi sangat..lelebih lagi dapat main Instagram yang awwsome..

Kembali ingat kenangan lama..aku terjumpa Notty di Instagram..kemudian dia hilang..Kenapa dia lari dari aku..Sedangkan Kisah kami telah tamat..

aku tak tahu..tiada jawapan.