Sunday, April 24, 2011

Hujan..

Sudahpun pukul 4.46pm..Cuti Hari Ahad ari ini dihabiskan dikedai mamak..memang plan macam tu, Semalam ada seorg wartawan interview ..tak tau dari paper mana dia kata tuk masukkan dalam paper la nie aku tengok tak de pun muka aku dalam paper..entah dari surat khabar mana tak tau..ahhh usah diendahkan..hari ni lebih baik dari semalam..

Baru semalam aku nasihatkan seseorg tentang pemilihan cinta..nampaknye dia tidak yakin dengan rupa paras dia..no komen ..aku rasa dah panjang berjela aku nasihatkan kat dia..kalau itu juga yang difikirkan nyer hasilnyer tetap juga macam tu..

Hari ini ujan..nak tengok citer kat wayang pun tak der mood lagi..nak melepak ..urghh ujan2 begini..aku lebih rela menghabiskan masa main City Ville kat sini..dah start buat taman permainan..sangat happy dgn hasilnyer..

Teringin nak ronda2 kat town..tapi rasa mls plak..yerlah hari dah pun hujan..rasanyer baju dijemur belum kering2 lagi... berilah aku sedikit masa aku mau pulang..tp petang2 macam ni memang tak elok tuk tidur..banyak aktiviti boleh dibuat..

Plan hampir sampai ke kemuncak..tidak sabar tuk kembalikan semangat baru..Harap2 aku mampu lakukan yang terbaik..

"Saya mau semua kebahagiaan milik saya"..tq.

Friday, April 22, 2011

Akhir Bulan..

Pagi2 dah dapat Panggilan dari kengkawan bertanya ari nie buat apa ? pergi mana ?..Tidaklah louie nak membalasnyer kerana kedit tak de so dok diam2 jerk la sambil tersenyum memandang handphone sendiri..

Cuaca di luar sangat panas sekali..bayangkan diri berada di tepi pantai, berada di bawah pokok kelapa fuhhh mesti terbaik punyer..teringat pulak masa pergi penang dulu dengan ex housemate ..time tu cuaca sangat2 macam nie..memang best..mengabiskan masa bercuti di sana..memang penang adalah distinasi percutian paling awwsome bagi aku..tak sabar nak pergi lagi..

Tea O ais tuk ari nie..rasanyer tak rugi menikmati bila panas terik begini..kondisi badan agak stabil..belum ada mood lagi nak lepak town ..yerlah semuanyer kena tunggu akhir bulan..bila dah gaji ada duit nanti bleyla pepandang jeling2 segala barang..bukanker itu lebih best ?

Hari nie sebenarnya plan nak gi office tapi rasa cam tak jadi plak..sebabnyer bangun agak lambat today..tak tau total OT aku berapa banyak gak dah ot..harap dapat lah kumpul2 sikit2 ..rasanyer cam nak buat plan balik ke kg..rindu kat Family..saje nak wat suprise..tak ler dikatakan bila raya jerk baru nak balik hehhee..

Tak tau JB macam mana..tapi yang penting..Bila akhir bulan tiba..mesti aku akan lebih gembira..

Tak sabar..

Thursday, April 21, 2011

Masih ada...

Setelah louie cuba mendiam2kan diri..cari ketenangan..walaupun jiwa ini tertekan..ada juga mereka2 yang tanyakan louie.."Kenapa Louie block blog asal louie" ..Terdiam sebentar..

Ummm louie bukan blog ..louie simpan ianya ..biarlah ianyer tersimpan..Tujuan sebenar nak pindahkan ke blog yang baru..terlalu pahit tuk dihitung2 kembali detik itu..sememangnya kenangan silam amat memeritkan..tapi louie tetap katakan..."Perjuangan InI belum lagi berakhir"

Kawan datang dan pergi..ada juga yang merindui louie..terima kasih diucapkan..Tunggulah louie kembali kepada kalian..sebab sekarang nie louie memang tidak berdaya tuk lakukan apa2..louie kena berusaha keras dalam bulan ini..oh bukan bulan ini sahaja bulan lain pasti juga..cuma pada bulan ini segala kesengsaraan akan tamat..louie taknak nanti org kata louie mungkir pada janji..biarlah diri ini terseksa sedikit...bersusah2 itu sudah biasa...

Kalau kesusahan sekarang ini tidak mahu dilihat dek mata kasar dan mereka2 itu meninggalkan louie dalam keadaan louie sebegini ..louie tidak pernah kisah..dari situ louie menilai manusia..sedang itu louie percaya mereka juga menilai louie..adakah louie mampu memberi kebahgiaan ataupun memberi kesengsaraan dalam hidup mereka..dengan itu juga louie sentiasa terima..

Louie memang org yang tidak suka memikir panjang..hari ini mungkin sedih sedikit..esok lusa mampu tersenyum semula walaupun banyak perkara berlegar2 dalam otak ini...

Louie nak kembali cam dulu2..sapa kata louie tak mampu..louie mampu ..louie akan mulakannyer semula..dan kali ini..pada mereka yang tidak hirau..selamat jalan buat mereka..

Esok start lagi hari baru..kalau dihitung memang perit tapi ...louie harus lalui..

Kepada pencinta blog..sabar yerk..Louie masih ada lagi disini...

Tuesday, April 19, 2011

Tak Sihat La Plak..

Ooo hari ni memang tak sihat..Dah lah nak gi tempat baru tuk interview ..kena interview pun rasa cam nak marah..tapi sabar jerk lah dengan perangai org melayu yang ala2 mat salleh tuew..very the..memang sakit ati giler..tapi sabarlah itu dugaan yang mungkin akan bisa diatasi..

Masa cepat betul berlalu..Misi bercuti belum tercapai..nak idupkan balik phone pun tak tercapai..semua belum tercapai selagi belum cukup 10 hari..Siksanyer menanti detik 10 hari nie..rasa cam meronta2 ..tido selama 10 hari dan bangun esoknyer dan bersorak kencang..

Kekuatan yang ada sekarang ni agak turun naik..kena banyak makan buah-buahan,sayuran dan zat2 yang lain yang membantu kesihatan..mungkin sedikit tertekan lately tu yang buat aku agak lemak kebelakangan ini..

Oh jam dahpun pukul 11pm..Masa tuk tido..

Agak letih hari nie..Urmmm Dah berapa hari asyik mandi tengah malam ajerk..ish ish ish ...memang tak elok tuk kesihatan.

Saturday, April 16, 2011

Satu Per Satu..

Saya sedang mengejar sesuatu..penat rasanyer nak satlekan ..tapi pada kebiasaannyer akan abiskan masa kat office..Tak terasa masa berlalu begitu pantas..banyak lagi nak kena kejar..banyak pula pembetulan yang nak kena buat..takut nak buat salah..takut pula tuk pergi.

Lusa ada interview..rasanyer boleh ker dapat cuti..atau buat2 mc..macam mana nak cakap nie..Rasanyer dah 2 Kali org tu suruh datang interview..maknanyer org tu betul2 berminat dengan aku..

Baiklah aku akan pergi..mau cuba mana tau berjaya..

Wednesday, April 13, 2011

Time For Wake Up..

Wake Up Wake Up..Tu lah Panggilan Tuk Memaksa diri tuk terus bangun..Awal pagi nak gi kerja..tak kira kena bangun jugak tak bley nak memalas..Rasanyer Aku hampir2 lewat lately..Ini bukan sebab aku yang lambat bersiap..ini semua gara2 transportation kat Negara kita yang memang bengong..so aper lagi..terpaksa bergegas dan berjalan sepantas kilat..

Aktiviti diserikan lagi dengan kehadiran kengkawan yang sangat meriah..kiri kanan la ni ada kawan..Alhamdulillah tak der la rasa sunyi sangat..diaorg kira ada gak ler nak ajak aku gi makan,minum..sembang2 ..kadangkala hilang kesedihan dalam diri..

Wake Up dah bermula makanyer segalanya tidak terlaksana kena laksanakan..nak terbang bebas seperti selalu ..penat dah berada di naungan org lain..yerlah aku ni kan suka sangat susahkan org..kali ni harap2 bila dah dapat selesaikan semuanyer perasaan lega tu akan kembali..dan aku akan kembali bersemangat kembali..aku mahu bangun dari kegelapan masa lampau..

Hujung minggu aku habiskan masa di office ..tak per sebulan ni ajerk..kalau berbulan2 pun tak per..aku nak miliki apa yang aku rasa perlu bagi aku..bagi aku kerja yang kuat sekarang memang akan mendatangkan hasil..tak perlu risau selagi aku kuatkan semangat aku ni ..aku yakin aku pasti berjaya..aku nak berjaya aku mahu berjaya dan terus berjaya..

Hujung minggu ni kawan aku ajak keluar..urmmm tak sangka mereka sudi ajak aku keluar..Pasti Seronok bersama mereka..

Monday, April 11, 2011

Kawanpun Lari..

"Bila kita tidak punya tempat mengadu,tidak punya sapa2,tidak punya harta,tidak punya kerjaya yang boleh dibanggakan semua kawan lari..tak de sapa nak dekat ..tak de sapa nak pandang..tak de sapa nak ajak kuar2 macam selalu..yerlah kalau duit dah tak de di poket..alamatnyer mereka menjauhkan diri..apatah lagi keperitan ini terpaksa ditelan hidup2 ..sabar jerk lah.."

Semalam keluar jalan2 sekitar PV and kawasan sewaktu dgnnyer..kata2 seorg kawan bila lepak semalam benar2 buat aku tersentak..macam ada kena mengena ngan diri aku..yerlah mana adanyer kawan nak dekat..kalau tak de duit..yerlah takut duit diaorg abis plak..

La ni ada 2 3 jerk yang faham situasi aku..bila bertanya khabar diaorg akan tanyakan aku kerja mana..walaupun kerja tak segah mana at least tanya lah khabar..sihat ke tidak kan..almaklumlah ..kita kan kawan..kalau tak susah sama2 at least ambik tau sikit..

Kat kota besar nie ..ibarat berada dalam cermin..bila kita cakap org ..kita akan kena balik..bila org kata kita.dia akan kena balik..jadi lebih baik diam dan biarkan benda2 itu berlegar2 dan berlaku depan mata..

Walaupun aku lebih suka abiskan masa dengan sendiri..tapi setiap perkara yang berlaku tidak akan mematahkan semangat aku..malah aku tetap kenal siapa itu kawan..walaupun kawan ada yang lari..tapi aku tidak pernah menganggap mereka musuh..kerana aku percaya..bila masa tiba baru mereka sedar..

Badan pun sudah penat..esok nak mulakan balik sesuatu perkerjaan yang akan menjadi rutin kehidupan..walaupun perit ..tapi tetap ditelan.

Saturday, April 2, 2011

Monday, March 28, 2011

Seindah Pelangi


Kalau kau melihat Pelangi..Adakah kau Rasa, kau akan jumpa ianya Kembali ? Adakah sama seperti dulu ? Adakah itu yang kau ingin lihat ? Adakah kau bisa memegangnya? Ianya sangat indah Bukan? Dimana ianya datang? dan kemana ianya pergi? Adakah disebaliknya terdapat insan2 yang cantik di pandangan mata? atau kisah dongeng yang tidak bisa dilupakan? Adakah kau ingin menjadi pelangi? atau kau mengharap? Atau nanti itu hanya angan-angan? Apakah kesudahan jika kau berfikiran begitu?........

ilham datang dan pergi..

begitu juga cinta..

Menjelang April


Seronok dengar Berita Menarik Tengahari tadi..Memacam perasaan tika ini persiapan tuk esok tidak akan dilewat2kan ..Happy Hidup dah tak boring lagi..mula semangat sekarang nie..tapi sebulan lagi la jawapnyer kena kuatkan semangat..

Terdengar berita2 kurang menyenangkan kat Company lama aku..ish ish ish..kenapalah macam tu eak..menyekat rezeki org lain..sib baik aku blah dulu kalau tak ish ish ish..memang kejam giler..

Sekarang nie..Keadaan aku kembali normal..Baru ingat tadi nak potong rambut ..tapi keputusan belum diputuskan lagi..Banyak benda aku fikir..nak pindahkan blog lama lagi..nak buat itu dan ini..

Bila aku baca cerita2 di blog lain aku rasakan memang aku banyak lagi nak kena balajar..Versi mengingat aku lemah..tapi jika kesudahan tuk melupakan kisah silam adalah jalan terbaik ..apalah salahnyer..aku perlukan kekuatan tuk itu.

Kawan yang aku harap2kan juga tidak muncul tiba..urmmm aku tak tahu siapa yang aku harus percaya..atau aku bawa haluan aku seperti dulu macam dulu ..sowang2 lagi..bila perlu berkumpul ..mungkin aku ni tak suka terikat sangat kot..sebab tu aku macam tu kot..

Ok..tak mau sesedih..kalau sedih nanti tak bley nak berfikir dengan bijak..aper aper pun kesudahan pada hari ni adalah apa yang berlaku saat derita..bangun dan terus bangun..

Apa2 pun aku harus teruskan perjuangan ini..masanyer telah tiba..Selamat datang April.

Thursday, March 24, 2011

Bukan Jalan Mudah..


Fuhh Baru selesai Interview tadi..Nampak gayanyer Hasil agak memuaskan Nak tau Kenapa, Hahahah Rupa2nyer Company yang aku apply tu adalah bekas company bos aku ..mean bos aku dah bagi ayat cow cow dah kat org tu suruh Ambik aku bekerja..Alhamdulillah..kalau dapat syukur sangat..Tapi bila aku tanya balik kat bos aku ..Dia tak mau cakap apa2 yang dia asyik ulang kat aku " Kalau Dapat Jangan Lupa belanja yerk" hehehhe..Bley2..hehehe ni dah nak dekat 2 bulan dah nie aku tanam anggur..huhuu

Keadaan Kesihatan agak menganggu kebelakangan ini..Tapi kena kuatkan semangat jugak..Boleh kawal tenaga lagi..tak sabar nak buat Comeback balik..Tak sabar nak rasa segalanyer semua..Yerlah segalanya bukan mudah..Aku kena gak gi interview..kalau Aku ni keluarga Senang tak per la..leh la bukak business sendiri tak yah susah2 nak fikir itu dan ini..nie kena usaha..tak der yerk nak pakai carpet merah tuk lalu..laluan juga agak sukar harus di tempuh.

Kekadang Rasa terpinggir la jugak..Bila kengkawan keluar dan pergi memana tak mau ajak aku..Yerlah aku ni kan tanam anggur ..sapa lah nak kawan and ajak2 aku keluar..Hmmm terasa sangat2, Tapi tak per lah..Mungkin ada Hikmah nyer dapat kawan yang macam tu..so cari lah kawan yang baik kat dunia ni yang benar2 ikhlas dan bersama kita dalam susah dan senang.

Kesabaran tuk menunggu hari esok..Akan lebih semangat lagi..Mahu kuatkan semangat dan penuhi keinginan hati..tak mau putus asa..Setiap masalah pastinyer akan dapat diatasi dengan jayanyer..InsyaAllah..

Tak sabar nak pindahkan segala cerita kat blog lama tuk pergi ke Blog baru..Terasa Rindu dengan cerita itu semua..Apa2 pun aku bahgia..adioss..

Tuesday, March 22, 2011

Ku Mahu..


Hari semalam cepat tul berlalu sedar tak sedar dah Rabu..Kejapkan..Hari ni dah berapa haribulan sok lagi ..lusa lagi..pening aku ..dah macam2 persiapan aku lakukan..Harap kali ni aku tak gagal lagi..aku nak teruskan perjuangan ini macam org lain.

Tadi baru borak ngan eX-Officemate aku..hahah macam2 gossip dia citer..kelakar ada serius pun ada..cerita semua pasal kerja jerk..dia sibuk tanya aku dah dapat kerja ke belum..haiyoo sangat la belum yerk..penat aku tunggu tapi tak dapat2 lagi..bukan aku memilih..yerlah nak kerja company besar2 nie..pengorbanan jugak kena besar dan bukan sebarangan bley main masuk jerk..proses dia sgt lah susah ..

Aku ada lagi terview on friday..harap dapatlah penat dah tido dah..hahaha..ku mahu job itu..

Kalau dapat Alhamdulillah...

Monday, March 21, 2011

Terlepas Peluang


Baru Satu hari lepas hari semalam, Oh semalam aku ada exam, Actually exam semalam agak senang cuma aku jerk yang tak tau buat, Bukan aku tak pernah buat semua tu, Cuma kalau nak buat exam tu kena tahu formula, Nampaknyer aku terlepas peluang buat sekian kalinyer..Hmmm kalau fikir-fikirpun tidaklah berguna nampaknyer..Perjalanan harus diteruskan..

Start malam jumaat aku tidak tidur di rumah sendiri, Kawan-kawan perlukan khidmat aku, Seronok juga menconteng muka org..Ternyata aku berbakat dalam bidang itu, Cuma aku sendiri tidak tahu kelebihan aku ke arah yang mana, Aku suka macam-macam..Tapi bila aku ingin ceburinya aku jadi takut sangat-sangat tuk melakukannyer..kenapalah aku tak der confident dalam hidup..

Semalam yang berlalu tidak menjanjikan apa-apa, Aku plak dah tak der kawan nak rapat, Almaklumlah kawan semua kalau nak keluar nak bersenang-senang aje, Bab-bab susah nie mana diaorg nak dengar..ah tak per la..aku terima semua tu.

Kehidupan aku di atas bumi ini perlu kuat, Macam-macam aku bley lakukan kalau itu yang aku mahu..never say never..

Sekarang bersemangat tuk mencipta..walaupun terlepas peluang itu..aku akan tetap teruskan juga..semoga kejayaan itu akan terlaksana..

Good luck to you louie.

Sunday, March 6, 2011

Pintu Yang D Ketuk


Sedar tak sedar Dah Banyak dah dilalui dalam Tempoh 6 Tahun kat Kota Besar nie..Dan saya sebagai manusia kehidupan sangat turun dan naik..Saya jatuh dan saya bangun dengan sendirinya, Saya bangga berada di Bumi bertuah nie..Cuma Kekadang tu..tak de la Lucky Sangat..Inilah kehidupan namanyer..

Kesudahan hidup masih Mengetuh pintu ke pintu..Pertama sekali saya tengah cari kerja yg sesuai buat diri saya..Kedua perkara yang ada dalam otak nie ialah macam mana saya nak pindahkan segala doc dan nota2 penting dalam 2 blog sy, Penatlah nak buat 3 blog..hehehe Tu pun penat kan..

Kesentukan masa saya biarlah saya Uruskan dengan lebih baik lagi..Sebab saya tanak habiskan masa dengan berimiginasi Agak penat sebenarnya..

Saya banyak habiskan masa saya dengan aktiviti harian saya..Biasalah Internet adalah perkara no satu dalam hidup saya, Aktiviti yang lain tu saya terpaksa ketepikan ..Yerlah Banyak sangat fikir dalam otak nie..

Saya bangun pagi nie..Dan andaian saya saya rindu Kampung halaman dan juga keluarga Tercinta..itu sahaja sekarang ni..Urmmm apalah yang lagi menarik selain dari itu..saya pun tak boleh nak fikir sangat.

Esok ada kerja penting nak buat..saya harap saya mampu laku kan..

Dari pintu ke pintu..saya masih belum bertapak lagi..Doakanlah yerk interview saya berjaya sok.

Monday, February 28, 2011

Overlah..


Hari Nie bangun awal...Mmg kaedahnyer tak akan bangun Kalau tak pasang niat..Dengan itu get ready for today..tido lelamapun nak buat aper..Baik buat sesuatu yang mendatangkan hasil..Hari ni cuaca sangat baik..perjalanan ke kepong tadi sangat best..tak pernah aku naik Komuter yang macam siput tu..at last naik juga dan kira oklah tak der masalah walaupun lembab cam siput..

Pergi ke Kepong tadi dengan tujuan gi Interview..urmm entahlah tak tau dapat ke tidak kat Company tu..Rasa cam tak dapat jerk..Yerlah jawap soalan cam Over confident jerk..urmm mesti tak dapat..lagipun gaji kat situ bukanlah besar sangat..tapi kalau diberi peluang apalah salahnyer aku mencuba ..lagipun Peluang kerja sekarang memang dan sangat2 terhad..sedih aku dibuatnyer..

Dalam kesusahan begini nasib baik ler ada yang membantu..yerlah sapa lagi nak bantu aku dalam kesusahan kalau tidak Keluarga aku sendiri..nak harap kengkawan..Urmmm pejam mata dan tido jerk la..yerlah sapalah yang bersimpati..

Sebelum menjelang akhir bulan aku kena kuatkan semangat dan tingkatkan Usaha lagi tuk meraih kejayaan..kalau tak dapat jugak kerja..maknanyer aku kena bungkus balik kg..Kenapalah aku susah2 dok kl nie..sedangkan Keluarga aku cukup sempurna..tak der la aku kekurangan Zat makanan ..Tul tak..

Aku tak mau lihat tilam,bilik sebab aku tak nak tido lelama aku dah bosan dok umah..Sekarang masa tuk ajak kengkawan..mana tau ada peluang yang menarik menanti..

Kena Usaha Lebih yerk..

Friday, February 25, 2011

Happy Birthday To Mimie


Today Birthday Mimie sorry sangat2 tak dapat nak Selebrate cam Tahun2 Dulu..kenangan itu cukup bermakna..and it doesn't mean kawan ngan ko semata-mata nak rasa kek ko..heheh tapi kita memang good friends..share story together..and adakalanyer kita juga mempunyai pandangan yang sama..heheh itu perkara biasa..

Im glad kita still friends..teringan waktu start2 dulu kenal ko..dengan rambut yang very the curlast..and peramah juga orgnyer..kau selalu belanja kengkawan makan,we go out together and share story together..banyak yang menarik kita kongsi..almaklumlah dulu kita sama2 jadi warga tulip dan kenangan itu sentiasa terpahat dalam diri sehinggalah ke saat ini.

Walaupun kita kini jauh ..tapi hati kita tetap sama..macam2 kita bley kongsi..kau selalu bagi semangat kat aku..tuk aku teruskan perjuangan ini..walaupun adakalanyer kita ada la jugak salah faham ..tapi kau sangat memahami..

Dihari jadimu ini aku ingin Ucapkan Selamat Hari Lahir..semoga panjang umur dimurahkan rezeki..kau adalah sahabat yang baik dan juga memberi kekuatan pada diri ini..Tq so much my Friends i always wish good luck for you ok..

Take care always..coz u diverse to get that..hehe happy birthday.

Cubaan


Hujan Baru sahaja berhenti,Urmm..Terasa dah lama tak main hujan..Apa rasa kalau dewasa ini main hujan..Dulu waktu bebudak kalau main hujan selalu saja kena marah..Tapi bila kita sudah dewasa baru kita mengerti kenapa Orang Tua-tua tak suka anaknyer main hujan..Salah satu sebab takut disambar petir nanti..Urmm ada logiknyer juga..Ada juga louie baca artikel kat paper..Ada org kena sambar petir..Petir pun minat nak sambar manusia..Mungkin diri banyak syaitan kot..Sebab tu petir sambar..Ish jahatnyer mulut Louie ..Jauhkan ler...

Susahnyer nak dapat kerja sekarang nie..dari pintu ke pintu louie masuk bangunan memang susah giler..Bukan memilih tapi itu yang terjadi pada louie..Kesusahan sangat2 sekarang nie..Tapi louie kuatkan semangat..Louie tak mau rasa hampa..Sebab semua org kata louie boleh..Louie mampu lakukan..Louie boleh berjaya itu dan ini..Kenapa louie tidak teruskan perjuangan ini..Dan buat yang terbaik tuk diri..Kena usaha lebih sikit..Yerlah kalau tak der usaha macam mana nak berjaya betul tak..

6 Tahun louie hadapi hidup sendiri kat kl nie..Louie jumpa macam2 org..Ada baik,Ada jahat..Tapi itu telah mendewasakan louie..Louie akan berusaha lebih tuk mengenali org lain..Louie pernah rasa sedih,Rasa bahgia dan louie bukan org yang baik2 juga..Tapi dari situ louie belajar..Tuhan lebih tahu...Yang louie pun nak jadi budak baik..Seperti org lain juga..Semoga Tuhan memberi jalan bagi ku.

Kuatkanlah semangat ku..Semoga louie berjaya bina keyakinan dan dapat menolong insan lain juga.

Kengkawan louie semua nyer bekerja..Tak de yang tak kerja..Bagi yang tak kerja tu..Surelah disponser oleh org2 kat dunia nie..Yerlah kan biasalah kalau hidup disponser memang bahgia tapi kita tak tau tahap mana..Sebab louie pernah dapat semua tu..Tapi louie tak nak terikat..Dah org bagi kita ambiklah kan..Tapi akhirnya bila ukitan berlaku memang sangat2 menusuk di kalbu..sakit jiwa dibuatnyer tau..

Monday louie ada interview jam 11..Louie harap louie dapat gerak awal..Louie nak cuba mana tau rezeki louie kat area situ..Walaupun jauh dari rumah tapi louie teringin nak mencuba..Kalau Tanah Kemaman louie boleh terokai inikan pula Tanah kat KL yang terbentang luas ini..Mula2 kita peroleh sikit ..Lama2 manalah tau ..Kita akan membuahkan hasil yang lumayan..Kita kena cuba dan berusaha..Harap2 segalanya akan terlaksana dan berjaya hendaknyer.

Thursday, February 24, 2011

Sedikit Lebih


Louie Tertido lewat petang lagi..macam ni la nasib kalau tak bekerja ..makan tido makan tido ajerk..banyak kengkawan tanya dah dapat kerja baru...? dah dapat kerja baru ? aduh malasnyer nak jawap..yerk louie kerja kat legal firm..pastulouie benti..sebab louie sakit ati ngan lawyer situ..dia ingat dia bagus ker..aduh tak kuasa aku..mesti korang nak tau..naper aku tak mau kerja situ biasalah..kalau bukan melayu layan melayu cam ner..tak mau cakap dia bangsa aper..yang penting louie memang tak nak jumpa2 org macam tu..

Sekarang ni banyak gak terview yang louie pergi..kali terakhir hantar email kat oil and gas company..nak yang curlast jugak katanyer..aduh tak serik2 ker dah 1 tahun kerja kat oil and gas..tak insaf2 lagi ker..oh ..kali ni louie cari sendiri so tak yah la risau..tak yah kenang2 jasa pompuan gile tu lagi..ish..naper la ramai yang tanya louie pasai pompuan gile tu..aku tak mau ada kaitan dengan idup dia..sesungguhnyer aku tak nak kawan ngan org gile..hahah nanti louie pun jadi gile gak..ok full stop..

Dah lama tak dengar cerita kengkawan2 louie..rindu kowang wei..louie type pepanjang nie pun sebab nak bagi tau kowang ..louie masih kat sini..sorrylah kalau blog lagi satu tu type pependek jerk..so blog ni bley lah dipanjangkan cerita..

Sekarang nie memang mood tengah baik..tak tau kalau dapat offer kat sabah louie gi sabah..tapi kalau tak de..kat kl ni belambak kerja kot cuma nak ngan tak nak jerk la kan..

Terkenang masa kaya dulu ..hehhee kengkawan semua rapat ..bila dah hampir2 jatuh cam nie..sowang pun tak mau tolong yerk..biasalah kehidupan..tapi tak per ..hidup mesti diteruskan..biar org buat kita..jangan kita buat org ..tul tak ? yang penting usaha..ada juga kengkawan yang nak ambik kesempatan yerk..siapa org tu..kita tunggu ke episod seterusnyer.

Kita nak tido dulu ..sok adalah lebih baik dari ini..yakin yerk.

Thursday, February 3, 2011

Carl Birthday...


Happy Birthday to my Friends Carl..hahaha sangat seronok kali ini dimana seminggu lebih awal dah plan tuk suprise birthday party ..persiapan kecil2lan itu sangatlah membuahkan hasil..yang bestnyer kitaorg siap sembunyi lagi kat tepi..

Waktu call farah louie ada kat Klcc..OTW gi..hari ni satu hari tak tido..tapi demi kawan2 nak menyambut hari jadi so kita gagahkan juga anergy yang ada..farah memang buat persiapan sangat rapi..dan yang paling bestnyer..Carl tak tau citer satu aper pun..tu yang paling gempax giler tue..

Kat rumah dapatlah jumpa Lynn,rizal and lover,kawan2 carl,adik beradik dia..walaupun tak ramai tapi kejutan tu yang paling best hehehe kalau satu hari nanti dapat buat lagi louie pun nak kenakan org macam tu..

Kitaorg makan2 pastu louie join bebudak karaoke ..sebab umah dia boleh nyanyi2 heheehee sangat seronok..next time nak join diaorg lagi..heheh windu..

Anyway to carl happy birthday to you my friends..wish you all the best ok..take care always..

Monday, January 31, 2011

DiKesempatan


Hujan lagi hari ini..makanyer tido sampai ke petang..mana matahari mana lampu juga tidak dapat aku bezakan..

Sebelum pagi tadi sempat gi jogging 2 round lagi..agak segar juga badan..tenaga tak seperti muda2 dulu ahh aku dah tua ker..belum lagi..melihat wajahku dicermin..yer masih banyak perlu dipelajari dan masih banyak lagi mengalaman yang perlu aku kecapi..

Indah sahaja dapat msg dari teman2 ..aku belum lagi menemui jalan yang aku pilih lagipun belum dapat mana2 panggilan telephone dari mana2 syarikat..cuma undangan makan2 sahaja yang banyak..agak malu juga bila org tanya..u kerja aper..dan jawapannyer tidak..aduh mengeluh panjang aku..tapi masih punya banyak harapan dan perjuangan perlu diteruskan..

Lewat senya ini banyak sangat aku terima lamaran..entahlah takut juga kerana aku tidak bersedia serba serbi..biarkan lah hidup aku begini..aku tidak berani mengambil risiko..sudah bertahun-tahun aku hidup sendiri..dan membawa diri juga sendiri..

Jika satu hari telah ditakdirkan..aku terima ..tapi aku tidak mahu dikatakan mengambil kesempatan biarlah aku betul2 bersedia...

Aku mahu teruskan hidup..

Sunday, January 30, 2011

Belumpun..


Today Ujan Lebat sangat..Rasanyer nak bangunpun malas..Sedar2 dah pukul 6ptg..percaya tak aku tido ...huhuuu memang kuat tido lately..Rasanyer aku ni banyak bermimpi..sangat indah bila tido..tak der masalah yang boleh difikirkan..tapi aku perlu segera bangun sebab kita masih di dunia yang penuh drama ..hahaha sangat penat..tapi itulah kehidupan sebenar aku..

Mengabiskan masa dengan bermain Twitter itulah kerja hari2 ..rasanyer itulah satu2nyer cara rapatkan hubungan..ada yang takut nak berkawan dengan aku..kerana mereka kata aku ni ramai kawan + Comey..haiyoo..aku tak pernah meletakkan diri aku ditangga itu..aku rasa ramai lagi kowt yang hot2 dan bagus2...dari aku ni asyik down ajekr.

Baru semalam aku dapat khabar berita yang kolej aku nak buat reunion urmmm..bersedia ker aku nak jumpa diaorg semua nie..adoiii masih memikirkannyer..aku belum sedia lah sebenarnya..

Hidup aku sekarang hanya sendiri ..rasanya aku lebih suka begitu..aku tak tahu apa yang aku patut buat sehinggalah aku menyedari sesuatu yang aku lakukan adalah baik tuk diri aku..

Aku belum bersedia tuk meninggalkan kota besar ini..bila tiba masanyer aku akan bagi tau..tapi buat masa sekarang..urmmm aku belum bersedia.

Friday, January 21, 2011

Nak Kena Satle


Tak sabar nak tunggu Gaji..Byk benda nak satle nie..peluang tuk pindah rumah belum berjaya lagi..sekarang nie tengah berusaha cari kerja baru dulu..rasanyer tak der masalah dalam sebulan nie tuk cari kerja kot..dan tak boleh juga bergantung pada kengkawan..yang penting sekarang kena berpijak di kaki sendiri..

Semalam lepak makan kat Rebung..semua ada Cheff ada arm ada semua yang ada kat situ sangat best..mimie pun ada...sabtu ahad nie diaorg tempah aku tuk tolong cat rumah diaorg..InsyaAllah ..selagi ada tenaga nie aku akan bantu manusia2 di bumi nie..kalau aku dok umah pun sure aku tido jerk kerja nyer..

Lewat satu dua hari nie memang agak merisaukan aku..faktor kewangan,faktor cinta,kengkawan..semua belum ada lagi..masing2 buat hal sendiri..aku belum ada sapa2 lagi..tak perlah..lebih baik focuskan on kerja jerk dulu ..kerja belambak cuma nak dengan tak nak jerk..hehhee..

Macam2 sekarang nie berlegar..nak balik kg..atau nak dok kat sini buat macam2 plan..macam2 aku fikirkan lewat hari ni..tak per la..nanti kalau plan aku dah berjaya aku akan teruskan juga impian aku..nanti korang tunggu aku..

Blog semakin meriah..dan semakin itu aku semakin rajin..

Selamat Hari Rajin.

Wednesday, January 19, 2011

Tersentuh..


Terpanggil tuk update blog kesayangan pada hari ini...Perasaan marah bermula bila dapat berita dari seorg kawan dari office..ada staff buruk2kan diri louie kat tempat kerja..gara2 tak handover semua kerja..rasa sangat marah..bila sampai office semua brg2 ada ..dan dia sendiri tidak terkata nampaknyer..nah belakang kata berani ..depat kecut perut dibuatnyer..marah sangat..fuh nasib baik tak kena pelempang louie...

Pastu gi Pavillion..Andy Lau datang Malaysia..dia sangat kurus dan kiut sangat..happy dapat tengok dia live lagi..hehehe..yang kelakarnyer balik tu..waktu perjalanan nak balik ke kereta ..Mai member satu office terserempak dgn mamat sorang nie..pastu kitaorg cam nak usha la mamat nie..agak kekwat jugak la..tapi last2 dapat gak kenal..gi minum dan juga dapat berkenalan..sangat kelakarlah kepoyoaan mamat tu..hehehe..tapi dapat jugak kitaorg kawan baru..

Oh Lupa nak cerita hari ini dapat baju dari Mai..sempena hari perpisahan..eee sangat Terharu..dapat baju lagi..dapat kawan baru..dapat baju..eee hati sgt tersentuh..Rasanyer hati ingin bahagia...tapi..bila :( masih menanti..

Tuesday, January 18, 2011

Tak Mau Hari InI


Baru Tadi Hujan Berhenti..rasa cam nak sambung tido aje..Tapi Hati kata kena gi Pavillion gak ni kena satlekan bill yang tertunggak ..kalau tak satle nanti kawan2 tak dapatlah nak bbm..jadi niat tidur tu tidak diteruskan lagi..

Orang yang aku harapkan tuk jadi teman hidup terpaksa aku buang dia jauh2..makanyer aku tak tahu aper kena dengan hidup dia tiga hari sudah aku tunggu msg dari dia..kalau dia datang selepas tiga hari..makanyer aku tidak akan layan..aku dah penat dengan cara hidup begini..yerlah ..percintaan jarak jauh sesungguhnya tidak mungkin berlaku..lelebih lagi sebelah pihak..jadi CANCEL..

Hari ini aku masih lagi sorang2 kat sini..balik dari Pavillion sempat makan..oh today someone wanna meet me...tepat pukul 11 dia dah terpacak..Punctual sangat org itu..memang bila dilihat Not bad..rasa hati memang jatuh cinta..tapi bila dihitung2 balik..aku tak akan crush dengan org yang macam ini..nanti aku sakit..now dia dah buat hal..awal2 lagi dah buat hal..ah lantak ler..nasib baik aku ada org yang boleh bagi nasihat..

Aku call Cacat Cinta..aku ceritakan segalanya..ahhh nasib baik ada kawan yang boleh bagi nasihat..sekurang2nyer aku berasa lega..aduh hati aku sakit sangat tika ini..naper aku cepat sangat sakit ati dengan perbuatan manusia..sepatutnya kalau aku tak der apa2 buat aper aku nak sakit ati..bukan ker semua tu buang masa..yer sangat buang masa..

Aku mulakan hari ini dengan bad news ..aku tak suka pengalaman hari ini..aku harap aku tak jumpa org2 yang mcm hari nie..org2 yang macam hari nie lah buat aku rasa aku nak lari jauh2 dari kesibukan kota..buat aku sakit aje...Nasib aku masih ada kawan2 yang sayang aku..terharu..

Esok kembali cerita..tak sabar nak lepak ..sekurang2 nyer aku ada ramai kawan..disamping itu aku mampu berjenaka...

Lupakan lah org2 itu..Last sekali ..terima kasih kerana main2 yerk..

Monday, January 17, 2011

Bulan ini..


Bulan ini Bukan bulan berehat saya sebenarnya..saya berehat sebab nak abiskan cuti..saya pun dah bersedia tuk bekerja di tempat yang baru..urmm bukan dah dapat tapi tengah cari la nie..segigih2 yang mampu..malas nak layan drama company lama..tak kisahlah..berbekalkan semangat serta pengalaman yang ada sure bley buat punye..

lagipun tak susah mana pun ..im tuff ..perlu kekuatan..

Masa banyak dihabiskan dengan melepak ajer..mana ada tempat dituju itulah saya..bawak diri jauh2 ..dalam 8 hari nie tak der sapa dapat contact saya sebab saya kena satlekan banyak benda..biar korang jerk yang contact aku..kan senang..nak ping2 ..oh nanti ler yerk..masih butuhkan bantuan..

Hari ini sangat sejuk..tak der buat aper selain tengok tv then buat aper yang patut..tak der banyak perkara yang boleh dijanjikan hari ini..lebih selesa dengan kawan terdekat..

Saya tak mau jejakkan kaki di tempat yang sama..tiba masa saya mesti berusaha tuk diri saya sendiri...

Esok masih ada misi terbaru lagi..harap2 saya dapat lakukan dengan jayanyer..Will see..

Friday, January 14, 2011

Terima Kasih


Yeah surat berhenti saya telahpun saya dapat..saya rasa bebas dan happy sangat..dah tak der tekanan yang melebamkan hati dan perasaan ..biarlah saya bawak diri jauh2 dari sini..lagi lama saya kat sini buat saya giler..saya happy tinggalkan kawan2 dengan kerja saya semua siap..sapa tak bangga beb..bagi yang tak suka tu lantak la..yang penting saya happy dengan dunia dan kawan2 saya..kehilangan saya dirindui..

Terima Kasih kerana membalas segala msg..sedih pun ada sebenarnya tapi saya tak mampu berkata apa apa dan anggaplah ini semua ketentuan...

Buat masa ini saya nak berehat puas2 pastu saya akan bertungkus lumus tuk bina hidup yang baru ..saya sedih tinggalkan org2 yang sayangkan saya..tapi saya tak bleh nak buat aper aper..kalau saya berjaya nanti saya nak mereka juga tumpang happy..saya harap sangat gitu..

oklah kengkawan..saya terpaksa beredar dari company lama tuk masuk company baru..dont worry yerk ill b ok..and i know how to handle myself..

lagi satu citer ..saya ada berkenalan dengan seseorg..tapi..dia tak sesuai tuk saya..ummm..selamat tinggal..

Tuesday, January 11, 2011

Zaman Comel


Oh dulu saya comel ker ..ke sekarang lagi comel mana satu..
Sekarang rasanyer biasa2 jerk kot..almaklumlah pandangan manusia seluruh alam sangat berbeza sedar atau tidak sedar makin dewasa nie makin bertambah segala hal dalam hidup ini..

berbeza dengan dulu2..rasa zaman kanak2 adalah zaman yang sangat fun sekali..berdiri di kaki sendiri dan mendapat peluang yang sebaik2nyer..

Bila ingat2 balik zaman2 comel dulu memang rasa diri sangat bebas..tapi sekarang..aper kita buat org akan pertikaikan..melihat merenung dan tidak kurang juga mengkritik..

Dunia sekarang memang tidak terlepas dengan fitnah,buruk sangka dan suka sibuk hal org lain..

kekadang aku rasakan ..aku mau pergi ke tempat yang tidak dikenali..bina sesuatu yang baru..

mungkin itu pasti..tapi dimana ya..

Monday, January 10, 2011

Hilang Dalam Terang..


Macam2 org akan katakan bila tidak ditegur dengan baik..louie pun pernah kena..lebih teruk dari itu..org yang suka sangat stalker pasal hal peribadi kita..kekadang buat tak layan..tapi kalau dah melampau sangat memang ler akan meletop..

Entah lately rasa cam malas nak gi kerja..nak pakai smart2 pun dah rasa macam tak kuasa..rasa cam rimas diperhatikan..bukannyer rasa bangga sangat dengan apa yang ada..harta didunia sahaja..lebih baik undur dari terus menyusahkan org lain..

Plan tuk bersama dengan yang tersayang akan tercapai..begitu juga dengan impian tuk memilih pekerjaan ikut suka ati..rasanyer masih punya harapan dan kejayaan kalau diraih dengan baik..yan g penting kena ikhlas dan rajin buat sesuatu benda...jangan lemah..yer jangan sesekali lemah.

Tuk keluar dari kawasan ini..louie belum mampu lagi..urmm tengoklah mungkin sikit hari lagi..tapi skit hari lagi tu entah bila la agaknyer..urmmm..Ampang ke sini..sini ke ampang..dua2 tempat memang menarik juga..urmm tengok lah ..masih boleh difikirkan lagi..

Banyak benda kena buat nie..tapi kesihatan tetap terganggu..rambut sudah panjang..tak mau potong..sayang sangat2 ..kali ini louie nak jaga dengan baik..selalu jerk potong..im not nerd anymore..hahaha

oklah kengkawan ..cerita kita akan keudara lagi..i have to satle my bill..tekak sakit nie..belum makan ubat lg..nak balik dah..take care

Thursday, January 6, 2011

Selalunyer


Semalam berlalu sangat meriah..ayat cinta makin berbunga-bunga..yer aku dah mula sukakan dia..perasaan ini dah lama tak rasa..kalau yang dulu saje2 usik2 tu biasa ajer..entah ler aku sendiri tak pandai menipu diri sendiri..kita bukan budak2 lagi nak main2 ..dari terus bermain baik berterus terang sahaja tentang hati dan perasaan..kalau kita selesa dan kita gembira bersama dengannyer why not..tul tak ?

Lain pula jadinyer di tempat kerja..perletakkan jawatan aku ditolak bila aku menghantar surat 24jam..hah rasakan kalau nak main2 sangat dengan aku..bila bincang punyer bincang..bos aku tak bagi dia kata dia masih perlukan aku tuk hand over semua benda..hah tau takut..dan aku ni punyer la baik bagi jugak ruang tuk mereka ..aku nie memang cepat kesian kat org..tapi org tak pernah nak kesian kat aku..sedih kan idup aku..aku dah banyak kali bersabar tau tentang semua benda ini..kekadang aku marah pada diri sendiri kenapa aku merelakan semua ini berlaku..

Hari ini futsal..rasanyer kaki tak baik2 lagi..lately sangat malas nak gi kerja..nak berdrama bagai semuanyer tentang kerja..memikirkan itu..memikirkan ini..entah aper akan jadi nanti..sangat pening..aku nak kehidupan yang sangat tenang..tapi tak tau macam mana aku boleh atasi semua ini..aku harap sangat ..kewujudan seseorg ni membawa erti yang cukup mendalam dan dia dapat mendalami aku seadanyer...kekadang kenangan silam begitu menghantui..aku jadi takut plak.

Aku makin bersemangat tuk mulakan hidup yang baru..yerlah sekarang tahun baru kan..semangat kena baru..tak semestinyer semua kena baru..cukuplah aku katakan ..aku perlu yakin dan bersedia dengan segala kemungkinan yang bakal tiba..percaya atau tidak..aku sudah dewasa...

Wednesday, January 5, 2011

Itu Dia..

Yeay akhirnya aku buat keputusan tuk berhenti kerja..tidak semena2 aku ditukarkan dan ditempatkan di kawasan yang memang aku tak nak pun..kenapa aku tak nak ..sedangkan berjuta mereka katakan take that challenge..tapi aku ..urmmm entah la aku sendiri tidak letakkan atau tidak terfikir puas aku menghitung hari tuk berhenti..kenapa dan aper jadi ngan aku ni pun aku tak tau..

Kehidupan sekarang ibarat di hujung tanduk kerbau..aku tak terfikir aper 2 yang best kecuali memikirkan diri sendiri ..apa yang akan berlaku next dan masa yang akan terbuang kelak..itu semua masih dalam pertimbangan diri ku..

Tuesday, January 4, 2011

Sejuta Harapan...


Selamat Tahun Baru..apa lagi yang bisa aku harapkan di tahun baru ini..sesungguhnya semua umat manusia inginkan yang baik2 sahaja termasuklah diri aku..dijauhkan la segala bencana..lewat leka ini aku tak sempat nak menaip satupun diruangan kegemaran ku ini..i been a while masuk tapi ..keluar balik..coz i have no time to create aper aper kat sini..yang aku tahu sekarang ni dah 2011

Permulaan yang begitu menyenangkan barangkali..Pertemuan aku dengan seseorg membuahkan hasil..aku dah mula bukak hati balik pada seseorg..tapi tidak tahu adakah permulaan ini adalah permulaan yang akan terus berpanjangan..aku berharap sebenarnya..

Sekarang ni hati aku cukup berbelah bahagi masalah ditempat kerja betul2 menghalang aku tuk terus kekal disitu ..aku sendiri tidak tahu bagaimana aku mampu mengatasi segala cobaan dan dugaan ..haruskah aku berlalu pergi dan biarkan org lain mengambil segala yang telah aku perolehi..hmm entahler aku ni cepat sgt mengalah..sungguh tidak baik tuk kesihatan..

Kehidupan sekarang sedikit celaru..tapi aku tetap dengan pendirian aku..aku mau bina sebuah kebahagiaan dan kegembiraan ..kerana aku sememangnya layak menerimanyer

Biarkan lah aku jatuh cinta..kerana Cinta Itu sangat indah..